Kolumne

subota, 13. ožujka 2021.

Pisci na Baniji - Ena Katarina Haler, Neva Lukić i Dinko Telećan


vrijeme: 14.03.2021. 17 h
mjesto: Petrinja

U ovotjednom izdanju književne tribine ‘Pisci na Baniji,’ u Petrinji je vrlo raznoliko društvo: Dinko Telećan, Ena Katarina Haler i Neva Lukić! Malo više o njima saznajte u biografijama, a puno više, što o njihovom radu, što o njima samima, na samoj tribini – u nedjelju, 14. ožujka, u 17 sati.

Suorganizatori Pisaca na Baniji su Udruga Iks i Hrvatsko društvo pisaca, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH. Moderatorica je Ines Kosturin.

Tribina će se održati na livadi kraj kontejnera Udruge Iks u Radićevoj 21 (malo iza spomenika). U slučaju lošeg vremena, događaj će biti u šatoru na lokaciji.

O Dinku Telećanu:

Dinko Telećan rođen je 1974. godine u Zagrebu, gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirao filozofiju i anglistiku. Autor je romana, više zbirki pjesama, putopisa te eseja. Radovi su mu prevedeni na više stranih jezika. Koscenarist je animiranog filma Plima Alena Zanjka (2011.).
Prevodi književna i teorijska djela s engleskog i španjolskog jezika. Prevodio, među ostalima, J. L. Borgesa, H. Džubrana, R. Flanagana, E. Sabata, J. Cortázara, R. Bolaña, S. Žižeka, D. H. Thoreaua, W. Morrisa, S. Greenblatta i J. G. Frazera. Povremeni je vanjski urednik u književnom izdavaštvu te na Trećem programu Hrvatskoga radija, na kojemu uređuje emisije Svjetska proza i Lica okolice.
Dobitnik je brojnih nagrada i za autorski i za prevodilački rad, a godine 2013. u Rumunjskoj mu je dodijeljena i European Poetry Prize.

O Eni Katarini Haler:

Ena Katarina Haler rođena je u Osijeku 1996. Završila III. gimnaziju Osijek, trenutno studira Arhitekturu i urbanizam na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljeno joj je za sad jedno djelo, roman Nadohvat, (v.b.z., Zagreb, 2019.), koji je dobitnik Nagrade Ksaver Šandor Gjalski za 2020. godinu.

O Nevi Lukić:

Neva Lukić rođena je 1982. u Zagrebu. Diplomirala je povijest umjetnosti i arheologiju u Zagrebu, i magistrirala Teoriju moderne i suvremene umjetnosti na sveučilištu Leiden u Nizozemskoj. Aktivna je kao književnica, likovna kritičarka i kustosica. Autorica je više zbirki poezije i proze te također kratkog filma (The Motel in the Wall, u suradnji sa Sarom Rajaei). Njezine pjesme i priče objavljene su u raznim časopisima i zbornicima te na radioteleviziji, a sudjelovala je i na različitim čitanjima/festivalima proze i poezije. Surađuje s umjetnicima iz drugih umjetničkih područja s ciljem stvaranja interdisciplinarnih radova bliskih video umjetnosti, literarnom performansu odnosno vizualnoj poeziji. Članica je AICE (internacionalnog udruženja likovnih kritičara), studijske sekcije ULUPUH-a i HDP-a. Također je dobitnica nagrada Zdravko Pucak, nagrada Matice hrvatske (Karlovac) za zbirku poezije autora do trideset godina starosti (2010.) te nagrade za kratku priču Filozofskog fakulteta u Zagrebu (2007.)

O moderatorici:

Ines Kosturin rođena je 1990. u Zagrebu, ali živi u Petrinji. Magistra je primarnog obrazovanja.
Samostalno je 2014. godine objavila prvu zbirku poezije, Papirno more, a početkom 2021. objavljuje drugu zbirku poezije, Herbarij.
Poeziju objavljuje u raznim zbornicima i časopisima. Na međunarodnom natjecanju Concorso di poesia e teatro Castello di Duino 2018. osvaja treću nagradu.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.