Kolumne

subota, 13. ožujka 2021.

Književna prevoditeljica Tatjana Jukić Gregurić gošća tribine 'Litterarum translatio'


vrijeme: 15.03.2021.

U Godini čitanja, u ponedjeljak, 15. ožujka, u 18.00 sati, u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici „Bogdan Ogrizović“ slijedi još jedna u nizu tribina iz DHKP-ova ciklusa 'Litterarum translatio'.

Voditelj tribine Sead Muhamedagić ugostit će uvaženu književnu prevoditeljicu s engleskog jezika i redovnu profesoricu na Odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - Tatjanu Jukić Gregurić.

U razgovoru će između ostaloga biti riječi o književnom prevođenju kao svojevrsnoj interpretaciji, o prevođenju s engleskog jezika s obzirom na njegovu pluricentričnost, o odnosu znanosti o književnosti i traduktologije, a gošća će pročitati i nekoliko odabranih ulomaka iz svojih književnih prijevoda.

Iz epidemioloških razloga tribina će se održati bez prisutnosti publike, no snimka emisije ubrzo nakon susreta moći će se pogledati na YouTube kanalu DHKP-a 

Tribinu Litterarum translatio podržava Ministarstvo kulture i medija putem Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe književnih manifestacija.

zvor:Culturnet.ht

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.