Kolumne

utorak, 16. ožujka 2021.

Otvoren Dječji odjel Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac u Sisku


vrijeme: 16.03.2021.
mjesto: Sisak

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, zajedno s državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željkom Josić i suradnicima, prisustvovala je otvorenju Dječjeg odjela Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac u Sisku koji je zbog razornih potresa bio evakuiran iz svoga prostora te preseljen na novu lokaciju.

Dječji odjel Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac u Sisku bio je evakuiran iz svoga prostora u Kranjčevićevoj ulici, a od danas je ponovno otvorio vrata čitateljima na novoj adresi, na broju 20 u ulici Ante Starčevića. Ministarstvo kulture i medija osiguralo je sredstva za najam njegovog privremenog zamjenskoga prostora, kao i svih drugih neophodnih materijala kako bi se Odjel što prije otvorio.

Ministrica je posebnu zahvalu uputila knjižničarima ali i djelatnicima svih kulturnih ustanova s kojima smo u zadnja tri mjeseca, u trenucima kad su se rješavala brojna egzistencijalna pitanja, svakodnevno u tišini zbrinjavali knjige i drugu građu koja se nalazila u kulturnim ustanovama.

Nakon potresa svi odjeli sisačke knjižnice bili su u lošem stanju te izvan funkcije, no s velikom motivacijom i organiziranim pristupom njezinih knjižničara vrlo je brzo knjižni fond Odjela za odrasle te Ogranka Caprag presložen, učvršćen te osposobljen za rad.

Ministrica se susrela i sa sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček koju je upoznala sa svim poduzetim mjerama i postupanjima koje je Ministarstvo provelo na području Siska.

Ministarstvo će i dalje aktivno i angažirano sudjelovati u pripremi obnove i brizi o svim kulturnim djelatnostima, kao i provedbi programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi za djecu i mlade u potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, koji je započeo u Lječilištu Topusko, a provodit će se do studenog ove godine.

Izvor:Culturnet.hr


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.