Kolumne

srijeda, 10. veljače 2021.

Zagrebačka županija objavila Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2021.


prijava: 12.03.2021.

Zagrebačka županija objavila je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2021. godinu za koje je predviđeno nešto više od 2,9 milijuna kuna, a prijedlozi programa zaprimaju se do 12. ožujka 2021.!

Kako je priopćeno iz Zagrebačke županije, sredstva će se dodjeljivati za knjižničnu, izdavačku i muzejsko-galerijsku djelatnost, amaterizam u kulturi, zaštitu kulturnih dobara te za manifestacije u kulturi.

Na području knjižnične djelatnosti financirat će se obnova fonda i popuna zavičajnih zbirki te pomoć u opremanju novih knjižnica, a na području izdavačke djelatnosti izdanja koja se odnose na očuvanje baštine, povijest i kulturu županije, objavljivanje djela tematski ili autorskih vezanih uz županiju te izdanja neprofitnih organizacija ili društava s područja županije.

Financiranje Muzejsko-galerijske djelatnosti odnosi se na izložbe, otkup djela i predmeta za fundus, manje restauratorske zahvate i zaštitu postojećeg fundusa te za programe istraživanja, a financirat će se i zaštita kulturnih dobara.

Na području amaterizma financirat će se folklorna i glazbena društva, amaterska kazališta, likovne sekcije i ostale udruge, a financiranje manifestacija odnosi se na neprofitne programe u kulturi, tradicionalne (sezonske) priredbe i manifestacije.

Pravo podnošenja programa imaju samostalni umjetnici, udruge, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi i medijima, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine te gradovi i općine s područja Zagrebačke županije.

Prijave na natječaj moguće su elektronički i preporučenom poštom.

Elektronički se prijave podnose putem sustava e-Prijave, koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr, pri čemu je podnositelj prijave obavezan poslati i original prijavnog obrasca, potpisanog i ovjerenog, putem preporučene pošte u roku za podnošenje prijava na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo, Ulica grada Vukovara 72/V, p.p. 974, 10 000 Zagreb s naznakom: "Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Zagrebačke županije za 2021. godinu".

Preporučenom poštom podnose se tako da se popunjeni zahtjev s pripadajućom dokumentacijom pošalje na navedenu adresu najkasnije do 12. ožujka.

Tekst javnog poziva i upute za prijavitelje nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji/Javni pozivi.

"Žitelji Zagrebačke županije ponosni su čuvari tradicije i kulture svog kraja o čemu najbolje svjedoči činjenica da je upravo županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, s gotovo dvjestotinjak članica u kojima djeluje 15 tisuća ljudi, najveća zajednica te vrste u Hrvatskoj", poručio je župan Stjepan Kožić dodavši da se i ove godine očekuje velik interes za ovaj Javni poziv. (Hina)

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.