Kolumne

srijeda, 10. veljače 2021.

Domagoj Knežević | Ma bit će OK

 

Bloger i kolumnist Domagoj Knežević koji stoji iza stranice www.takeabreak.com.hr nakon gotovo stotinu i pedeset objavljenih kolumni izdao je svoju prvu knjigu naslova „Ma bit će ok“.

Ideja o knjizi nastala je nakon dvije godine redovitog pisanja i objavljivanja kratkih priča i kolumni, a knjiga „Ma bit će ok“ svojevrsna je kompilacija, jedan „the best of“ autorovih najdražih tekstova vezanih uz teme s kojima se svi mogu poistovjetiti i u kojima će čitatelji barem na tren prepoznati i sebe. 

Obitelj, djeca, brak, odgoj, svakodnevica. 

Ona koja podjednako uključuje kvar kuhinjskog bojlera, odlazak u shopping s boljom polovicom, avantura zvana godišnji odmor, krediti, hipoteke… perpetuum mobile svađe s kćerima tinejdžerkama – samo su neke od tema koje ćete pronaći u ovoj knjizi. 

Knjiga ima 328 stranica i sadrži pedeset priča.

Što su o knjizi rekli knjiški blogeri:

„Ma bit će ok” obična je zbirka nimalo običnih priča o najobičnijim, svakodnevnim situacijama. Domagoj nam kroz oči supruga i oca triju kćeri donosi jedinstven uvid u blagoslove i nevolje suživota s četiri mlade dame, usput komentirajući aktualne situacije u nas i u svijetu, kao i neshvatljive trendove, koji produbljuju ionako predubok jaz između roditelja i djece. Bez obzira na to jeste li u braku ili ne, jeste li generacija kojoj su „osamdesete bile godine” rođenja ili ne, imate li malu djecu ili tinejdžere, ili možda uopće nemate djecu, u ovom sijasetu (ne)tipično muških komentara pronaći ćete nešto za sebe. Smijeh, suze, nemoć, ganutost, ogorčenost, osjećaj nedostatnosti, zbunjenosti, revoltiranosti i onaj sveprisutan, nimalo poželjan osjećaj prosvjetljenja kada shvatimo da se pretvaramo u vlastite roditelje – sve ćete to osjetiti čitajući Domagojeve priče. Ako vam pojmovi poput škole za život s tacnom u ruci, migracije tinejdžera, postporođajne erektilne disfunkcije, perzijske mačke iz odvoda te amnezije pristojnosti zagolicaju maštu, uronite među stranice ove posebne knjige i pročitajte što o svemu ima reći jedan poseban muškarac, otac i gospodin.

Andrea Cvjetković, Sovin kutak 

Osvrte nakon pročitane knjige napisale su i:

Ivanka Ferenčić Martinčić

Tekstovi skupljeni u knjigu su dali njegovom sarkazmu i stilu pisanja da dođe do izražaja. On sam u predgovoru kaže da su tekstovi u knjizi "the Best of" i zaista jesu... The Best.
Kad sam je krenula čitati jako nadobudno sam uzela zapisivati citate i nakon dva već odustala. Knjiga je bila predinamična za takve pauze. Smijala sam se na glas i zasuzila znajući da i mene uskoro očekuje susret s nekim izazovima s kojima se autor već nosi, najimpozantniji od kojih je veliki P - the pubertet.
U gotovo svakom poglavlju našla sam i naše obiteljske i roditeljske trenutke ili pak osobne i bračne žute minute. Ova knjiga je jednostavno i istinito život. Ne ovakav kakav mora biti na Instagramu gdje ne smiješ imati ni tepih s cesticom jer nije instagramičan, nego pravi, obični, hrvatski, normalni život... Jer normalno ipak postoji, koliko god nas ekrani pokušavali uvjeriti u suprotno.
Ovo je knjiga za vas ako se i vi želite nasmijati i malo podsjetiti da se život događa svima, i ne, nije baš instagramičan. Bez filtera i prenemaganje i šampanjca od soma eura. Nije možda uvijek lako, ali bit će ok!

Čitateljica 

https://citateljicablog.wordpress.com/2020/12/13/domagoj-knezevic-ma-bit-ce-ok/ 

Ova zbirka nije knjiga koju ćete pročitati u jednom sjedenju i to doslovno od korica do korica, iako će vas tekstovi vući da upravo to napravite. Ne, ona je knjiga za kojom ćete posegnuti kad vam treba dnevna doza pozitive, kad vam treba topli prijateljski zagrljaj i kad vam treba netko da vam kaže: ma bit će ok! A kako nam je ova godina pokazala da nikad ne znamo što možemo očekivati i od samog prvog dana na kalendaru za 2020. nam se cinično smije, svidjeli su mi se autorovi savjeti s kraja knjige. Novogodišnje odluke donosimo svake godine ispočetka i često već sa zadnjim danima siječnja zaboravimo na njih. Prenijet ću vam ih tek toliko da malo razmislimo o svemu…

te

Books&Sweets

https://bookssweets.wordpress.com/2020/12/09/ma-bit-ce-ok-domagoj-knezevic/ 

Uživala sam čitajući Domagojeve kolumne, nije bilo trenutka da se nisam nasmijala ili prepoznala u nekim situacijama. Ovo je baš ono što nam treba, dokaz da smo svi mi samo ljudi od krvi i mesa i da nam se događaju slične prepreke u životu, ali bez obzira na sve ostajemo pozitivni. Moram priznati da prije nego što mi je ova knjiga došla u ruke nisam pročitala niti jednu Domagojevu kolumnu, ali odsad čekam srijedu, kuham kavu i čitam, a isto preporučujem i vama.

Zanimljivo je kako se autor odlučio na samoizdavaštvo, a dio troška izdavanja knjige pokrio je crowdfunding kampanjom.

„Svi se susrećemo s više ili manje istim ili vrlo sličnim životnim situacijama, a trava kod susjeda „nije zelenija“. Svakodnevica nam je itekako dinamična. Previše žurimo, život nas tjera na sve užurbaniji tempo i vrlo često zaboravljamo odvojiti barem malo vremena za sebe. 

Ideja oko stvaranja knjige bila je želja da čitanje ove knjige bude mala pauza i odmak. Mali odmor. Potrebno je ponekad usporiti, prespavati, sagledati situaciju drugim očima, ali neka vas nikad ne napušta optimizam jer uvijek može i gore pa neka moja često korištena poštapalica „Ma bit će ok“ bude i vaš „lajtmotiv“. – rekao je autor

Informacije o knjizi i autoru:

https://takeabreak.com.hr/knjiga

https://takeabreak.com.hr/press-razno

Za sva pitanja i informacije na raspolaganju Vam stoji i autor putem kontakata: domagoj@takeabreak.com.hr i 091 3015 090.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.