Kolumne

srijeda, 27. siječnja 2021.

2. Karlovački maraton priča - poziv

 

prijava: 10.04.2021.

Gradska knjižnica 'Ivan Goran Kovačić' Karlovac po drugi puta provodi natječaj za Karlovački maraton priča, namijenjen učenicima trećih i četvrtih razreda osnovne škole. Natječaj je otvoren za priče napisane pomoću Story Teller kockica, s rokom pristizanja priča do 10. travnja 2021.!

Svaka priča mora biti potpisana imenima učenika koji su sudjelovali u njezinu stvaranju, a potrebno je navesti i ime škole koju učenici pohađaju te knjižnicu u kojoj je priča nastala. Odabrane priče knjižničari/ke mogu donijeti u knjižnicu ili poslati putem elektroničke pošte: anita@gkka.hr ili msimic@gkka.hr.
 
O izboru tri najbolje priče na 2. Karlovačkom maratonu priča odlučuje tročlano povjerenstvo:
- Ivana Francišković Olrom, književnica
- Mario Šimić, dipl. knjižničar
- Željko Mavretić, književnik.
 
Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnoj i Facebook stranici Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac.
 
Prve tri priče bit će nagrađene prigodnim nagradama, a pobjednička priča bit će objavljena i u “Kulturnom liftu Karlovac” Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac.
 
Za više informacija javite se na broj telefona: 047/412-377 (103).
 
Program Maraton priča u Dječjoj knjižnici ''M-2” Zagreb odvija se od 2015. godine i potiče djecu na pisanje priča koje se stvaraju uz pomoć Story Teller kockica.
 
Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac se pridružila u 2019. godini kada su na natječaj pristigle 33 priče iz 18 osnovnih škola s područja Karlovačke županije. Tri najbolje priče predstavljale su nas u Zagrebu na državnom natjecanju gdje je priča 4. razreda OŠ Grabrik, pod nazivom Čarolija prijateljstva, ostvarila 4. mjesto.
 
U prošloj godini natječaj je otkazan na gradskom i državnom nivou zbog epidemioloških mjera, stoga ove godine ponovno objavljujemo drugi natječaj. No, zbog potresa u Zagrebu i epidemiološke situacije natječaj neće biti održan na državnoj nego samo na gradskim razinama.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.