Kolumne

ponedjeljak, 2. studenoga 2020.

Slaven Kopanja | Osim pisanja Slaven se bavi i glazbom, svira gitaru i piše tekstove i glazbu za svoje pjesme, kako na maternjem tako i na engleskom jeziku.

 

Slaven Kopanja rođen je 1970. godine u Banja Luci, Bosna i Hercegovina. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom gradu, a studij sociologije i magisterij ljudskih prava i socijalne pravde u Londonu, u koji je došao 1992. godine.

Pisanjem se počeo baviti vrlo rano, iz potrebe da svoje misli i osjećaje zabilježi i tako ostavi jedan trajan trag, prvenstveno zbog samoga sebe, ali i svojih prijatelja s kojima je dijelio najbolje, najteže i najinteresantnije godine života u Banja Luci, Podgorici, Gracu, Londonu i Puli.

Velika većina Slavenovih pjesama je nastala u pokretu: u autobusu, podzemnoj željeznici, avionu, na biciklu ili lutajući ulicama Londona, Pule ili nekog drugog grada. U pjesmama se provlače teme kao što su sjeta, privrženost idealima, prijateljstvo, ljubav i društvena kritika.


Osim pisanja Slaven se bavi i glazbom, svira gitaru i piše tekstove i glazbu za svoje pjesme, kako na maternjem tako i na engleskom jeziku. S rock bendom “The Tremens” iz Londona je objavio album “20 years of hurt” na engleskom jeziku 2018. godine, a s bendom “TDK Torpedo” iz Pule je objavio EP pod nazivom “U zadnjem kupeu Olimpik Ekspresa” 2020 godine.

Radi u organizaciji za zaštitu ljudskih prava u Londonu. S Pulom ima posebnu vezu i često tamo provodi vrijeme.

Pripremio je prvu zbirku pjesama.

Presedan

Pažljivo smo izbrojali krvna zrnca
Nismo napravili presedan
Njega je ipak bilo više
A nas je samo jedan


Ginemo


Ginemo! Svako na svom frontu
A oni što pojma nemaju kažu
Da se gine samo jednom u životu


Tuga


Koliko tuge u tim očima
Toliko snage koja nikom ne treba
Sa jednim potezom olovke
Sve počinje i završava



Fotografija preuzeta sa stranice https://www.knjizevnost.hr/

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.