Kolumne

nedjelja, 22. studenoga 2020.

Pulsko-riječki liječnik i pisac Eliša Papić izdao e-zbirku poezije "Aurora"

 

Pulsko-riječki liječnik, pisac i glazbenik samostalno je izdao svoju e-zbirku poezije "Aurora" kao svojevrsni odgovor na pandemiju straha i negative koja dominira javnim i privatnim prostorom zadnjih nekoliko mjeseci te su pjesme kronološki smještene u njen sam početak.

Sa poleđine :

"Kad su se upoznali, obećao joj je pedeset pjesama iako se poezijom nije bavio. I pisao ih je, skoro svaki dan, dok je svijet polako stavljao ključ u bravu. Pisao je malo o njoj, sebi, njih dvoje, pisao je o svojoj prošlosti, njihovoj budućnosti. Pisao ih je pred spavanje, po buđenju, u noćnim smjenama. S vremenom, nije više bilo važno što piše nego za koga. S vremenom, ni pedeset više nije bilo dovoljno.

U "Aurori" je sakupljeno tih prvih pedeset uz dodatak jedne, naslovne pjesme. Ovo je zbirka pjesama koja pripada njoj možda i više nego njemu. I podsjetnik da se čak i u vrijeme apokalipse može pronaći bar malo svjetla."

U tom duhu, predstavljanje će se odviti na poseban način, online, gdje će 50 ljudi čitati iz zbirke, kako bi širili duh pozitive i ljepote. Snimke čitanja bit će dostupne na FB stranici: https://www.facebook.com/episanje/

Zbirka je dostupna za čitanje i besplatni download na linku: https://issuu.com/elishapapic/docs/eli_a_papi__-_aurora

Zbirku i dizajn naslovnice samostalno je priredio Eliša Papić te je izdana u vlastitoj nakladi, a dostupna je besplatno.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.