Kolumne

srijeda, 4. studenoga 2020.

Ministarstvo kulture i medija nastavilo je s provođenjem mjera potpore kulturnom sektoru kojima će se dodatno podržati odvijanje umjetničkih aktivnosti i djelovanje u svim kulturnim djelatnostima.


U petak 30. listopada 2020. objavljena su dva Javna poziva:

1.            Javi poziv za potporu dijelu troška izvedbe u području kazališne, plesne i glazbene (klasična i jazz glazba) djelatnosti. Cilj ovog Poziva je potaknuti nastavak aktivnosti u području izvedbenih umjetnosti u okolnostima smanjenih prostornih kapaciteta i posljedične nemogućnosti pokrivanja dijela troškova izvedbi. Rok za predaju prijava je do 16. studenog do 17 h.

2.            Javni poziv za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja u svim kulturnim djelatnostima (audiovizualnim, izvedbenim, književnim i prevoditeljskim te vizualnim). Ovim Pozivom osigurat će se namjenska sredstva profesionalcima u području kulture i umjetnosti (umjetničke organizacije, strukovne udruge u području kulture, samostalni umjetnici, nezavisni profesionalci u području kulture i umjetnosti) kojima je onemogućeno ili bitno otežano obavljanje njihove djelatnosti. Rok za predaju prijava je 20. studenog do 17 h.

Kao i mjere objavljene u prethodnim mjesecima, kada smo nastojali osigurati potporu umjetnicima koji su izgubili mogućnost djelovanja, a u sljedećoj fazi i pokrenuti zaustavljeni kulturni život te omogućiti rad i aktivnosti umjetnika u otežanim uvjetima, i ove mjere su komplementarne mjeri Vlade RH koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Molimo vas da iskoristite sve mogućnosti i postojeće komunikacijske kanale kako bi informacija o ovim mjerama došla do svih članova vaše udruge, posebno onih koji imaju status samostalnih umjetnika ili nezavisnih profesionalaca u kulturi i pružite im punu podršku u procesu prijava, u zajedničkom nastojanju da se održavanje kulturnih aktivnosti nastavi, a kultura održivom.

Svi kolege u Ministarstvu kulture i medija koji su i do sada sudjelovali u razradi i provođenju mjera pomoći na raspolaganju su za sva pitanja i dodatne informacije.

S poštovanjem,                                                                                                                            

MINISTRICA                                                                                                 

 dr. sc. Nina Obuljen Koržinek

 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.