Kolumne

Jelena Hrvoj
Patnje mladog autora

Ela Ernoić
Rozin kutak

Mirjana Mrkela
Ispovijed jedne čitateljice

Jelena Miškić
Pramcem u sumrak

Martina Sviben
Sve je to u glavi

Aleksandar Horvat
Kajkavsko najže

srijeda, 21. listopada 2020.

Znanje i Vorto Palabra najavljuju dvije poslastice iz žanra epske fantastike

 

vrijeme: 21.10.2020.


Nakladničke kuće Znanje i Vorto Palabra objavile su dva epska djela, fantaziju nadahnutu Zapadnom Afrikom 'Djeca krvi i kosti' Tomi Adeyemi te nastavak međunarodne uspješnice Laini Taylor 'Dani krvi i zvjezdanog sjaja'.

Tomi Adeyemi američka je spisateljica nigerijskog porijekla, dobitnica nagrade Hugo i Nebula. Poučava kreativno pisanje i živi u San Diegu. Nakon što je diplomirala englesku književnost na Harvardu, u brazilskome Salvadoru proučavala je zapadnoafričku mitologiju, religiju i kulturu. "Djeca krvi i kosti" (Children of Blood and Bones, 2019.) njezin je debitantski roman, fantazija nadahnuta Zapadnom Afrikom koja se odmah našla na vrhovima ljestvica najčitanijih knjiga.
 
Riječ je o prvome dijelu fantastične trilogije o djevojci Zelie, a produkcijske kuće DisneyFox i Lucas Film već su otkupile prava za ekranizaciju romana.
 
Idealno štivo za ljubitelje Leigh Bardugo i Sabaae Tahir, roman čitatelje vodi u fantastičan svijet magije i opasnosti. Prijevod knjige na hrvatski potpisuje Ira Wacha Biličić.
 
Laini Taylor američka je književnica, autorica fantastičnih romana za mlade i finalistica National Book Awarda u kategoriji literature za mlade. Čitatelje je osvojila serijalima "Kći doma i kosti" i "Sanjar Strange".
 
U nastavku njezine međunarodne uspješnice "Kći dima i kosti", Karou će morati odlučiti koliko je daleko voljna otići kako bi osvetila svoj narod. Prepun boli i ljepote, tajni i nemogućih izbora, "Dani krvi i zvjezdanog sjaja" roman je u kojem će se Karou i Akiva naći na suprotnim stranama pradavnoga sukoba koji je ponovno na pomolu. Dok Karou gradi monstruoznu vojsku u zemlji pijeska i zvjezdanog sjaja, Akiva je zaokupljen sasvim drugačijom borbom koja bi mogla ponovno rasplamsati nadu. No hoće li iz pepela njihova uništenog sna uopće biti moguće spasiti i najmanji tračak nade?
 
Knjigu je na hrvatski prevela Martina Pranić. (Hina)


Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.