Kolumne

Jelena Hrvoj
Patnje mladog autora

Ela Ernoić
Rozin kutak

Mirjana Mrkela
Ispovijed jedne čitateljice

Jelena Miškić
Pramcem u sumrak

Martina Sviben
Sve je to u glavi

Aleksandar Horvat
Kajkavsko najže

ponedjeljak, 26. listopada 2020.

Natječaj za Nagradu 'Ivan Goran Kovačić' za najbolju pjesničku zbirku

 

prijava: 01.11.2020.

Goranovo proljeće (SKUD Ivan Goran Kovačić) po drugi puta raspisuje natječaj za Nagradu 'Ivan Goran Kovačić' za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju. Za nagradu mogu konkurirati knjige objavljene u razdoblju od 1. studenog 2018. do 31. listopada 2020. godine. Rok za slanje knjiga je 1. prosinca 2020.!

Knjige (3 primjerka) šalju se na adresu SKUD Ivan Goran Kovačić, Opatovina 11, 10 000 Zagreb, s napomenom: „Za Nagradu Ivan Goran Kovačić“.
Žiri koji radi u sastavu: Miroslav Mićanović, Dorta Jagić i Branislav Oblučar proglasit će pet finalista/ica do 21. veljače 2021., a dobitnik/ca Nagrade Ivan Goran Kovačić bit će proglašen/a uoči međunarodnog pjesničkog festivala Goranovo proljeće.
 
Nagrada Ivan Goran Kovačić sastoji se od novčanog dijela u iznosu 10.000,00 HRK, plakete i skulpture akademskog kipara Igora Rufa.
 
--------------------------
 
Nagrada Ivan Goran Kovačić dodjeljuje se za najbolju izvornu pjesničku zbirku tiskanu u dvogodišnjem razdoblju čije su prvo izdanje objavili nakladnici registrirani u Republici Hrvatskoj i koja nije posredovana prijevodom. Za nagradu mogu konkurirati i pjesničke knjige izvorno napisane i tiskane na hrvatskom jeziku kod registriranih nakladnika, bez obzira na mjesto objavljivanja. Nagrada se dodjeljuje naizmjenično s dodjelom nagrade Goranov vijenac za izniman doprinos hrvatskoj poeziji.
 
Knjige aktualnih članova Odbora Goranovog proljeća ne mogu biti predložene za dodjelu nagrade, a isto se odnosi i na izdanja SKUD-a Ivan Goran Kovačić.
 
2018. godine prvu je Nagradu Ivan Goran Kovačić dobila Martina Vidaić za zbirku pjesama „Mehanika peluda“.
 
https://igk.hr/natjecaj-za-nagradu-ivan-goran-kovacic-2020/

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.