Kolumne

nedjelja, 15. ožujka 2020.

Udruga Tikvica | Produžetak natječaja


VAŽNO...ZBOG NOVONASTALE SITUACIJE UDRUGA TIKVICA ODLUČILA JE PRODUŽITI NATJEČAJ DO DALJNJEG. s obzirom na pojavu trenutno aktualnog virusa. O daljnjim akcijama i svemu vezanom za natječaj biti ćete pravovremeno obaviješteni. Molimo vas da vi koji pišete podijelite ovu obavijest sa svim zainteresiranima. HVALA.

Udruga TIKVICA, F.K. Frankopana 6, 32000 VINKOVCI, OIB 45471046153
Na osnovu Statuta Udruge TIKVICA, st.1 i 2., čl.1. i čl. 7., 8. i 10. , Odjel za književnost, publicisti- ku i nakladništvo, podružnica Gradište, raspisuje…
 
III. KNJIŽEVNI NATJEČAJ
pod nazivom „Trojica iz Gradišta“
poezija-proza
Želeći da zaživi uspomena na tri pjesnika iz Gradišta, Matu Mandića, Pavla Varnicu i Antuna Jova- novca, perjanicama slavonskog, ali i hrvatskog pjesništva s početka 20. st. Pozivamo sve zainteresirane autore da se odazovu natječaju.
 
TEMA – Šuma i ravnica
 
UVJETI NATJEČAJA:


1. Natječaj je međunarodnog karaktera, te se na natječaj mogu prijaviti svi zainteresirani autori iz bilo kog dijela svijeta.
2. Pjesme, odnosno pripovijetke koje se pošalju na natječaj trebaju biti napisane latiničnim pismom (obavezna primjena slova ć,č,ž,š,đ), bilo da se radi o standardnom ili regionalno-dijalektološkom govoru, odnosno jeziku.
3. Autori koji pišu na arapskom, slovenskom, njemačkom ili bilo kojem drugom jeziku sličnih karaktera, te regionalno-dijalektološkom govoru, odnosno jeziku, npr; čakavski, potrebno je i obavezno da uz original dostave i prijevod nevezano na kojem je srodnom ili sličnom jeziku prijevod izvršen (Hrvatski, Srpski, B i H ).
4. Pjesme ne smiju biti duže od 24 retka, a pripovijetke s maksimalno 9000 znakova s prazninama (pogledati u wordu stavku PREGLED-zatim BROJANJE RIJEČI-znakovi s prazninama)
5. Pjesme i pripovijetke ne smiju biti do sad objavljene, a tu se misli na on-line knjige ili u bilo kojoj tiskovini. Objave na forumima, ili društvenim stranicama ne podliježu uvjetu.
6. Radovi se šalju u word.doc ili word.docx zapisu, font Times New Roman 12 u jednom primjerku (svaka pjesma ili pripovijetka, kao fotografija, te biografija trebaju biti zasebni, odnosno jedan mail sadrži maksimalno 5 priloga u zavisnosti, ako se natječete i sa pripovijetkom, a samo s poezijom do 4 priloga) NAPOMENA; biografsko-bibliografski podatci ne smiju sadržavati više od 500 riječi) te sve poslati na mail trojicaizgradista@gmail.com, a mail obavezno nasloviti: NATJEČAJ - TROJICA IZ GRADIŠTA.
7. Najviše poslati do 2 LEKTORIRANE (potpuna primjena interpunkcijskih znakova) pjesme po osobnom izboru, te jednu pripovijetku.
8. 1. Svaki kandidat koji se prijavi na natječaj dobiti će na svoju e-mail adresu Prijavnicu- kojom će se obvezati na plaćanje akontacije, te na Uvjete natječaja, te će nakon što vrati popunjen i potpisan obrazac njegova prijava biti pravovaljana i proslijeđena stručnom žiriju nakon završetka natječaja.
9. Natječaj je otvoren do . 28. veljače/februara 2020.god.

ZAVRŠNE ODREDBE UVJETA NATJEČAJA

1. S obzirom kako se radi o međunarodnom natječaju, autori ne smiju u svojim djelima vrijeđati bilo čiji nacionalni identitet kao i vjersko opredjeljenje, te ako bude i takvih prijavljenih radova odmah će biti uklonjeni, a autor i naziv djela javno objavljeni na stranici udruge, te time diskvalificirani.
2.Slanjem pjesama na natječaj autori se odriču prava na autorsku naknadu, te pristaju da se njihovo djelo objavi u Zborniku.
3.Autori iz Hrvatske, te susjednih zemalja, čije pjesme ili pripovijetka bude objavljena u Zborniku dužni su 10 dana nakon objave rezultata uplatiti 100 kn (cca 13,5 eura)za poeziju, odnosno 150 kn (cca 20 eura) za pripovijetku odnosno pomoć u štampanju zbornika, na žiro račun udruge koji će se naknadno objaviti, a autori iz Europe, te drugih zemalja plaćaju avansnu kotizaciju u visini 20 eura za poeziju, odnosno 40 eura za pripovijetku i to na devizni račun čiji će se broj naknadno objaviti.

NAPOMENA: U avansnu kotizaciju nisu uračunati troškovi poštarine prilikom dostave zbornika i zahvalnice, te će se svaki autor moći izjasniti kako želi, i ako želi da mu se dostavi zbornik sa zahvalnicom te na koji način. npr; tip tiskanice, hp ekspres, ili preuzimanje od strane treće osobe, te u slučaju gubitka istih udruga Tikvica ne preuzima odgovornost.
4.U sklopu pjesničko/književno umjetničkih večeri biti će dodijeljena nagrada „TROJICA IZ GRADIŠTA“ , te još dvije nagrade za 2 i 3 mjesto….
I. Nagrada PLAKETA „TROJICA IZ GRADIŠTA“, za poeziju, te za pobjednika s nagrađenim proznim radom, prigodan poklon, te 3 besplatna zbornika
II. Nagrada „PRIZNANJE“ , prigodan poklon, te 2 besplatna zbornika-samo poezija
III. Nagrada „POHVALA“ , prigodan poklon, te 1 besplatni zbornik- samo poezija
-točan datum, satnica, kao i mjesto održavanja biti će naknadno objavljeni po isteku natječaja.
5.Za autore čije pjesme budu rangirane od 4. do 10 mjesta, a sukladno broju dodijeljenih bodova uz ZAHVALNICU predviđen je i prigodan dar.
6.Nagrade koje su osvojili pojedini autori, a da isti ne sudjeluju na završnim večerima, neće se naknadno dostavljati, osim papirnatih sastavnica nagrade (zbornik-plaketa, priznanje, pohvala, zahvalnica). Eventualna robna (sponzorirana) nagrada biti će uručena niže rangiranom autoru koji se odazvao završnim večerima, osim ako se autor osobno javi organizatoru, te o preuzimanju nagrade ovlasti treću osobu.
6.1. Možebitna novčana nagrada neće biti dodijeljena niti jednom nagrađenom autoru koji ne bude osobno prisustvovao završnoj večeri.
7. Zahvalnice u pisanom obliku dodijeliti će se samo autorima koji budu prisutni na završnim večerima, a autorima koji ne budu sudjelovati na završnoj večeri zahvalnica će se dostaviti u elektronskom obliku.
8.Nagrađeni autori (I, II, III nagrada-poezija i pobjednik natječaja za prozu) biti će obaviješteni o osvojenim nagradama kako bi se mogli na vrijeme izjasniti o dolasku i eventualno pripremiti kratki govor zahvale.
8.1. Pobjednici natječaja bilo u prozi, bilo u poeziji nemaju pravo sudjelovanja tijekom naredne dvije godine i to u natjecateljskom dijelu. U natjecateljskom dijelu mogu se prijaviti za kategoriju u kojoj nisu osvojili nagradu uz obvezno plaćanje akontacije-učešća za štampanje zbornika, i ili u obje kategorije mimo natjecateljskog dijela.
9.Radove će ocjenjivati stručna komisija sastavljena od profesora, učitelja, književnika, te će na samoj završnoj večeri predstaviti nagrađene, a time i objasniti svoje odluke.
Nagrade će biti uručene u sklopu završne večeri, te domjenku.

NAPOMENA:

Ukoliko postoje nejasnoće oko uvjeta natječaja, kao i o kotizaciji, molimo Vas da nas kontaktirate isključivo slanjem poruke na stranicu https://www.facebook.com/trojicaizgradista/
Točnu satnicu održavanja, te program, naknadno ćemo objaviti na stranici udruge TIKVICA - https://www.facebook.com/Tikvica/
Ukoliko dođe do smanjenog interesa autora, natječaj i uvjeti natječaja će biti prolongirani, odnosno pomaknuti za neki drugi datum o kojem ćemo vas pravovremeno obavijestiti.
Uz iskreni pozdrav, a kako je ovo tek naš treći susret, nadamo se da ćete nas podržati i dati vjetra u leđa projektu za koji mnogi kažu kako je hvale vrijedan. Zahvaljujemo vam se na možebitnom odazivu.

U Vinkovcima/Gradištu 01. listopada 2019.god.
Predsjednica udruge TIKVICA:
Katarina Saračević mag. prim. obr.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.