Kolumne

srijeda, 9. listopada 2019.

Natječaj za 3. recital kajkavske poezije "Božo Hlastec" 2020.
U skladu s trajnim usmjerenjem prema njegovanju, zaštiti i promociji kajkavskog jezika, Gradska knjižnica i čitaonica "Mladen Kerstner" Ludbreg raspisuje natječaj za 3. recital kajkavske poezije "Božo Hlastec".

Propozicije natječaja:

1. Svaki autor može poslati najviše tri do sada neobjavljene pjesme pisane isključivo na kajkavskom jeziku (u obzir dolaze svi idiomi).

2. Sve prijavljene pjesme dostavljaju se poštom u tri (3) primjerka u računalnom prijepisu, a svaki ih autor označuje/potpisuje svojom (istom) šifrom.

3. U veću omotnicu stavljaju se primjerci pjesama te zatvorena/zalijepljena manja omotnica na kojoj izvana piše samo vaša šifra, a u njoj je papir s podatcima o autoru:

- šifra (lozinka, zaporka, kod)
- naslovi pjesama
- ime i prezime autora
- adresa
- broj telefona i e-adresa na koju vam se možemo javiti.

Ime i prezime autora ne smije biti napisano niti izvana vidljivo ni na jednoj omotnici. Šaljite tako da je vaše ime i prezime vidljivo tek kad se otvori manja omotnica.
Napomena: Provjerite u pošti, ako šaljete preporučeno, trebate li na poleđini pisati svoju adresu. U nekim poštanskim uredima je pravilo da adresa pošiljatelja nije potrebna ako je kod adrese primatelja naznaka "Za natječaj" Ako to nije slučaj, ne šaljite preporučenu pošiljku, nego običnu.

4. Radovi se šalju do 20. studenog 2019. na adresu:

Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“
Za natječaj "Božo Hlastec"
Trg Svetog Trojstva 19
42230 Ludbreg

Za ocjenu prosudbenog povjerenstva bit će prihvaćene sve pjesme koje udovoljavaju navedenim uvjetima, ako su poslane najkasnije do 20. studenog 2019. godine (datum na poštanskom pečatu).
Članovi prosudbenog povjerenstva radove ocjenjuju samostalno. Odluka prosudbenog povjerenstva je konačna. Nagrađujemo najbolju pjesmu. Radove ne vraćamo.

Svi sudionici natječaja bit će pozvani na proglašenje rezultata uz autorsko čitanje odabranih radova koje će se održati na 3. recitalu kajkavske poezije "Božo Hlastec" u subotu, 25. siječnja 2020. u Ludbregu, u vrijeme održavanja manifestacije Dani Bože Hlasteca,  19. - 26. siječnja 2020. godine. Sukladno propozicijama recitala da se zbornik radova objavljuje svake treće godine, ove godine ćemo svim pjesnicima darovati zbornik s odabranim radovima s prva tri recitala.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.