Kolumne

nedjelja, 1. rujna 2019.

KC Mesnička i Mauro Lacovich organiziraju promociju knjige Ekallim


Mauro Lacovich kao pisac javnosti se predstavio knjigom Ima jedna priča... zbog koje je prozvan Hrvatski Jorge Bucay. Pažnju čitatelja uspješno je privukao dijalogom psihoterapeuta i klijentice, a u kojem psihoterapeut umjesto izravnih odgovora priča priče. Predstavljanjem psihoterapijskog rada u kojem nema izravnih savjeta, već se klijentici omogućava da kroz priče i analogije sama dođe do sebi potrebnih odgovora te uvažavanje njenog doživljaja svijeta, Lacovich je ujedno publici predstavio kibernetiku kao okosnicu psihoterapijskog pristupa. Svoju strast za pričama nastavio je u koautorstvu knjige 7 putovanja – terapeutske priče za djecu koja je pronašla svoj put do djece, ali i njihovih roditelja, upravo zbog njegovanja pristupa koji omogućava osobni doživljaj priče.

Prepoznat kao pisac terapeutskih priča redovito održava radionice terapeutskih priča za odgojitelje i stručne suradnike u vrtićima te za roditelje djece predškolske i školske dobi.

Njegova treća knjiga „EKALLIM“ može se smatrati svojevrsnom avangardom uslijed različitih žanrova koji se u njoj spajaju. Svoj, već prepoznati stil pričanja priča kao sastavnih dijelova dijaloga između likova, sada širi u kontekst fantastičnih svjetova pri čemu zadržava terapeutsku komponentu istih. Kroz dijaloge s najrazličitijim likovima iz svih vremenskih razdoblja koristi svoje iskustvo rada s ljudima kao psihoterapeut da bi realistično dočarao ponašanja koja su u korijenu mnogih problema svakodnevnog života. Prikazujući mane i slabosti likovima u svom pravom obliku suptilno nas navodi da prepoznamo vlastita ponašanja u istima, dok terapeutska komponenta tih dijaloga, a pogotovo priče kojima obiluju omogućava čitatelju da pronađe odgovore na svoja pitanja i probleme s kojima se suočava. Time ova knjiga dobiva još jednu važnu komponentu samopomoći, a uspješnim održavanjem ravnoteže između svih komponenti autor je omogućio da ova knjiga bude namijenjena kako široj publici, tako i stručnjacima koji rade s ljudima.

___________________________________ Parfem EKALLIM. Početna nota svježine vanjskog prostora koja se nastavlja u biljne mirise prirode prati glavnog lika dok dolazi na mjesto početka svog putovanja, da bi se u najdubljim notama nastavio u kombinacije teškog cvijeća i drva koji podsjećaju na beskrajne hodnike kojima luta kroz cijelu knjigu. Jedna posjetiteljica/posjetitelj promocije dobiti će na poklon parfem

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.