Kolumne

petak, 28. lipnja 2019.

Javni poziv za dodjelu godišnjeg priznanja 'Knjižnica godine'


Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje Javni poziv za dodjelu godišnjeg priznanja "Knjižnica godine".

Rok za prijavu je 26. kolovoza 2019. godine.

Hrvatsko knjižničarsko društvo dodjeljuje priznanje "Knjižnica godine" u svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama.

Priznanje "Knjižnica godine" dodjeljuje se najboljoj knjižnici čija se izvrsnost procjenjuje prema Kriterijima za vrednovanje / procjenjivanje izvrsnosti za dodjelu priznanja Knjižnica godine, koji se nalaze u dodatku Pravilnika o dodjeli priznanja Knjižnica godine.

Kandidate za dodjelu priznanja "Knjižnica godine" mogu predlagati sekcije, komisije i radne grupe Hrvatskoga knjižničarskog društva, regionalna knjižničarska društva, knjižničari i pripadnici zajednice u kojoj knjižnica djeluje. Knjižnice se mogu i same kandidirati. Kandidati mogu biti knjižnice svih vrsta koje djeluju u Republici Hrvatskoj.

Obrazloženi prijedlozi za dodjelu priznanja "Knjižnica godine" upućuju se na adresu Hrvatskoga knjižničarskog društva (Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatske bratske zajednice 4, 10000 Zagreb), uz naznaku: Za dodjelu priznanja "Knjižnica godine", zaključno do 26. kolovoza 2019. godine.

Dobitnik priznanja "Knjižnica godine" bit će proglašen na Dan hrvatskih knjižnica, 11. studenoga 2019. godine.

Postupak i uvjeti za dodjelu priznanja Knjižnica godine utvrđeni su Pravilnikom o dodjeli priznanja Knjižnica godine i Poslovnikom o radu Povjerenstva za dodjelu nagrade Knjižnica godine.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.