Kolumne

četvrtak, 7. ožujka 2019.

Okrugli stol o pokretanju bibliobusne službe u Velikoj Gorici


vrijeme: 11.03.2019. 12 h
mjesto: Velika Gorica; Gradska knjižnica Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Povodom obilježavanja Dana Gradske knjižnice Velika Gorica, organiziran je Okrugli stol o pokretanju bibliobusne službe u Velikoj Gorici. Na predavanju i prezentaciji koja će se održati u ponedjeljak, 11. ožujka, u 12 sati, u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica gosti će biti knjižničari bibliobusne službe Gradske knjižnice 'Ivan Goran Kovačić' iz Karlovca.

Oni će uz prezentaciju svog djelovanja na području Karlovačke županije dovesti i bibliokombi koji ćemo moći vidjeti uživo i razgledati ispred zgrade Pučkog otvorenog učilišta.
 
Cilj ovog okruglog stola je informirati kolege knjižničare, voditelje područnih škola i nadležne upravne odjele Grada Velike Gorice o tome što sve uključuje pokretanje bibliobusne službe te o tome što bi to značilo za stanovnike velikogoričkih općina i rubnih područja koja gravitiraju Gradu Velika Gorica.
 
Nakon uvodne prezentacije uslijedio bi razgovor o programima bibliobusne službe za sve dobne i socijalne skupine, a koji bi se, uz temeljnu djelatnost posudbe knjiga, odvijao na terenu u sklopu djelovanja bibliokombija.
 
Potreba za pokretanjem bibliobusne službe na području Grada Velike Gorice unesena je i u strateške dokumente razvoja Grada, a financiranje nabave i opreme bibliokombija moguće je provesti i u okviru programa EU fondova.
 
Predviđeno trajanje je oko sat vremena.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.