Kolumne

srijeda, 6. ožujka 2019.

Natječaj za književnu nagradu 'Fra Martin Nedić'


prijava: 01.04.2019.

Upravni odbor Zaklade 'Terra Tolis' raspisuje natječaj za dodjelu književne nagrade 'Fra Martin Nedić', objavila je u utorak Zaklada 'Terra Tolis'. Na natječaj se mogu prijaviti književnici koji su objavili književno-umjetničko djelo od početka 2018. do 1. travnja 2019. godine. 

Nagrada se sastoji od plakete i novčanoga iznosa, a bit će uručena na književnoj večeri u okviru manifestacije "Dani Tolise" potkraj svibnja 2019. godine.

Natječaj je otvoren do 1. travnja 2019. godine. Detaljnije obavijesti o tijeku i rezultatima natječaja autori mogu pročitati na mrežnim stranicama www.tolisa.info.

Autori, uz svoju kućnu i e-mail adresu te kraći životopis, trebaju poslati četiri primjerka knjige na adresu Zaklade: Zaklada „Terra Tolis“, Ul. Ive Andrića 23A, 76272 Tolisa, Bosna i Hercegovina ili na adresu: Krešimir Dominković, Oreškovićeva 3D, 10010 Zagreb Republika Hrvatska.

Želeći sačuvati sjećanje na život i djelovanje prvoga ilirca u Bosni, književnika, povjesničara, franjevačkoga diplomata, prosvjetnoga radnika i graditelja fra Martina Nedića, Upravni odbor Zaklade "Terra Tolis" iz Tolise u studenom 2009. godine je utemeljio Književnu nagradu "Fra Martin Nedić". Nagrada je prvi puta dodijeljena 2010. godine u sklopu obilježavanja dvjestote obljetnice rođenja fra Martina Nedića.

Izvor:Culturnet.hr.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.