Kolumne

četvrtak, 14. ožujka 2019.

Cody McClain Brown: 'Hrvatska uzvraća udarac'


vrijeme: 20.03.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; Knjižnica i čitaonica Fran Galović, Zrinski trg 6

U srijedu, 20. ožujka, u 19 sati, u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica gostovat će Cody McClain Brown koji će predstaviti svoju novu knjigu 'Hrvatska uzvraća udarac'.

Čitatelji su ga imali priliku upoznati čitajući njegovu prvu knjigu „Propuh, papuče i punica“ ili njegov blog Zablogreb. Cody McClain Brown novom knjigom nastavlja svoju epsku bitku u pokušaju da Hrvatska postane njegov dom. Udružen sa svojom ženom, kćeri i punicom, Cody širi krug poznanstava i zbližava se s nekim novim prijateljima, novim susjedima i psom, dok se hvata ukoštac s birokracijom, sveprisutnim skepticizmom, hrvatskim jezikom i pokušajima kupnje stana koji kao da prkose zakonima fizike.
 
Dr. Cody McClain Brown odnedavno je nastavnik na Fakultetu političkih znanosti. Rođen je u Tulsi u državi Oklahoma, diplomirao je engleski na Sveučilištu Loyola u New Orleansu i magistrirao politologiju na Državnom sveučilištu Oklahoma. Doktorirao je na Sveučilištu Kanzas na temu “Zašto su se borili: Razlozi sudjelovanja u ratu u Hrvatskoj“. U Hrvatsku je došao zbog supruge Silvane. Upoznali su se u Oklahomi, gdje je ona bila na stipendiji Ron Brown. Zatim je Cody dobio Fulbrightovu stipendiju na FPZG-u. Kako je postao otac djevojčice Mare, Cody Brown odlučio je svoj novi dom zasnovati u Hrvatskoj.
 

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.