utorak, 11. prosinca 2018.

Otvoren natječaj za nagradu „Grigor Vitez“ za 2018. izdavačima, društvima, udrugama i autorima/camaSavez društava „Naša djeca“ Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade „Grigor Vitez“ otvorio Natječaj za Nagradu „Grigor Vitez“ za 2018. godinu.
Natječaj je otvoren od 10. prosinca 2018. do 18. siječnja 2019. Poziv je objavljen  na web i Facebook stranici Saveza DND Hrvatske: www.savez-dnd.hr  (pod naslovom: Natječaj za Nagradu „Grigor Vitez“ 2018.).

Nagrada „Grigor Vitez“ dodjeljuje se najoriginalnijim umjetničkim i odgojnim knjigama za djecu, i to:
 1. Književniku/ici za najuspješnije književno djelo za djecu
 2. Književniku/ici za najuspješnije književno djelo za mlade
 3. Ilustratoru/ici za najuspješnije ilustracije u knjigama za djecu mlađe dobi
 4. Ilustratoru/ici za najuspješnije ilustracije u knjigama za djecu starije dobi


  UVJETI NATJEČAJA:

  Prijedlog za Nagradu mogu dati: izdavačke kuće, udruge i društva književnika i likovnih umjetnika, obrazovne i kulturne institucije i organizacije, Društva „Naša djeca“, ogranci Matice hrvatske te sami autori/ice.

  U obzir za prijavu na Poziv dolaze djela autora/ica koji/e žive i stvaraju u Hrvatskoj, pisana hrvatskim jezikom i jezicima narodnosti u Hrvatskoj te objavljena u ovoj kalendarskoj godini – 2018. godini (ona izdanja koja imaju u svojem impresumu podatke o Prvom izdanju).
  Uz kraći pismeni prijedlog naslova i autora potrebno je dostaviti i po 7 primjeraka svake predložene knjige ili slikovnice koju želite kandidirati za Nagradu.

  Knjige možete predložiti u jednoj od tri kategorije, a isti naslov može se kandidirati i za tekst i ilustraciju. Molimo Vas da u pismenoj prijavnici koju samostalno oblikujete naznačite vrstu kategorije u kojoj predlažete naslov:

  a) za književni tekst,
  b) za ilustraciju,
  c) za tekst i ilustraciju.

  Pismeni prijedlog s kontaktima predlagača i s primjercima knjiga možete poslati ili dostaviti na adresu:

  SAVEZ DRUŠTAVA „NAŠA DJECA“ HRVATSKE
  Amruševa 10/IV kat
  10000 Z a g r e b
  s naznakom za Nagradu „Grigor Vitez“  2018.

  Rok za prijeve i slanje primjeraka knjiga je do petka 18. siječnja 2018. godine, svakim radnim danom od 8.30 do 16.30 sati.

  Svečanost dodjele Nagrade za 2018. godinu bit će početkom travnja 2019. godine.
  Sve detaljnije informacije o načinima prijave i Nagradi, možete dobiti u Savezu DND Hrvatske, telefoni: 01/49 22 959 i 49 22 957 ili na e-mail: marina@savez-dnd.hr (kontakt osoba: Marina Žilić)

  Poziv možete preuzeti ovdje.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.