Kolumne

utorak, 12. lipnja 2018.

Ljetna škola pisanja 2018.


vrijeme: 26.08.2018. - 02.09.2018.
mjesto: Dvorac Stara Sušica, Gorski kotar

Osma Ljetna škola pisanja CeKaPe-a održat će se od 26. kolovoza do 2. rujna 2018. u čarobnom dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru. Ovu sedmodnevnu intenzivnu radionicu pisanja u izolaciji dvorca na rubu šume, završilo je preko 100 polaznika i polaznica, koji su u osami Gorskog kotara napisali svoje prve priče i pjesme uz kreativni poticaj poznatih pisaca, voditelja radionica.

Uz svakodnevni rad na tekstu, na Ljetnoj školi organiziramo i književne tribine, kružoke, kvizove, predstave i zajednička druženja na kojima gostuju autorice i autori iz Hrvatske i regije.

Ove godine možete upisati radionicu kratke priče, proze, poezije ili radionicu U potrazi za glasom!

Radionice vode svima omiljeni RiLitovci i nezamjenjivi Miroslav Mićanović. Enver Krivac, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, nagrađivan pisac i voditelj u CeKaPe-u Rijeka, vodit će radionicu proze.

Radionicu kratke priče vodi Davor Mandić, omiljeni riječki novinar i talentirani pisac, od ove godine član CeKaPe-ovog voditeljskog tima.

Tea Tulić, prevođena i nagrađivana riječka autorica čitatelje  osvaja svakom novom objavom. Tea vodi radionicu U potrazi za glasom, u kojoj će polaznici tražiti, prepoznavati i propitkivati svoj (spisateljski) glas.

Višestruko nagrađivani pjesnik, urednik i prozni pisac Miroslav Mićanović već jedanaest godina puni radionice pisanja kratke priče i poezije u Zagrebu, a na ljetnoj školi pisanja vodit će radionicu poezije.

Neki od gostiju večernjih programa su profesorica, novinar I književnik Davor Grgurić, znanstvenica i prevoditeljica Tatjana Peruško, književni kritičar i novinar Boris Postnikov, književnica Korana Serdarević, a razgovarat ćemo o suvremenoj regionalnoj u talijanskoj književnosti, motivu holokausta u postjugoslavenskoj književnosti, Gorskom kotaru kroz mit, fantastičnoj književnosti, književnim nagradama, produkciji i poziciji književnosti u društvu.

Prijave na https://cekape.com/aktualna-ljetna-skola/ ili info@cekape.com.

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.