Kolumne

petak, 2. ožujka 2018.

Natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor


vrijeme: 02.03.2018.
prijava: 30.05.2018.

Gradska knjižnica Samobor raspisala je šesti po redu natječaj za kratku priču, te poziva sve hrvatske autore da do 30. svibnja 2018. pošalju svoje kratke priče.  

Priče smiju biti duge do 5 novinarskih kartica, te ne smiju biti ranije objavljene. Svaki autor može poslati samo jednu priču. Tri najbolje priče bit će i novčano nagrađene, dok će najbolje priče biti objavljene u zbirci kratkih priča Gradske knjižnice Samobor. Na natječaj se mogu javiti svi afirmirani i neafirmirani autori koji su građani Republike Hrvatske, a priče se šalju anonimno, pod šifrom. U žiriju su ove godine Draženka Robotić, u ime Gradske knjižnice Samobor, te pisci Andrija Škare i Ilija Aščić. Samom natječaju i ove je godine dodana „Kvaka 23“. Riječ je o posebnoj kategoriji u okviru natječaja koja je rezervirana isključivo za lokalne autore sa samoborskog područja, kojima je to najčešće i prvi autorski susret s kratkom pričom.

Najbolje priče će biti proglašene i novčano nagrađene u rujnu 2018. na Danima kratkopričaša Gradske knjižnice Samobor. Dvadesetak najboljih priča bit će objavljeno u zbirci kratkih priča i na web stranici GKS-a.

Kriteriji natječaja:

• Na natječaju mogu sudjelovati svi građani RH samo s jednom pričom
• Natječaj je anoniman
• Priča ne smije biti već objavljena i može imati najviše 9000 znakova (s prazninama),
• Nagrade su novčane: 1. nagrada 1500 kn; 2. nagrada 1000 kn; 3. nagrada 500 kn
• Kratke priče šaljite u 1 tiskanom i 1 primjerku na CD-u, označene šifrom, na adresu: Gradska knjižnica Samobor Krležina 9, 10430 Samobor


Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.