Kolumne

srijeda, 14. veljače 2018.

Tomislav Šimac | Minotaur


Nekada davno u Grčkoj na Kreti živjelo je mitološko biće Minotaur. Živio je sam u labirintu. Tamo su ga zatvorili da čuva vrijedna bogatstva na kraju labirinta.

Minotaur je bio visok dva i pol metra s glavom bika i tijelom čovjeka. Jedan mladić imena Roberto u selu se raspitivao o labirintu, ali su mu seljaci govorili da je naporan. Jednog je dana odlučio krenuti u labirint. Tamo je bio danima. Borio se protiv zmija, pauka, buba, divljih zvijeri i na kraju ostao bez oka. Nastavio je dalje i naletio na velikog i snažnog Minotaura. Kada ga je Minotaur vidio, krenuo je prema njemu crvenih očiju. Roberto je iz torbe izvadio meso za put, a Minotaur je stao. Rekao je da će mu dati svo meso koje može pojesti do kraja njegovog života. Minotaur je prihvatio i stavio ga na sebe. Počeo je trčati prema kraju labirinta. Nije bilo tako lako, bilo je sve više prepreka. pri kraju labirinta su naišli na zmaja imenom Enderdragon koji je bio crn i bljuvao je vatru. Minotaur se borio protiv njega, ali nije mogao pobijediti. Jedni način je bio da otvori portal i da tamo pošalje zmaja. To je i napravio, ali je uhvatio zmaja i skočio s njim u portal.

Na kraju  labirinta je bio čarobnjak koji ostvaruje jednu želju. Roberto je zaželio da se vrati njegov prijatelj Minotaur i komad mesa koji kolikogod jedeš ne može nestati. Minotaur se  vratio i nastavio živjeti s dječakom.

Radionice kreativnog pisanja: prof. Vladimir Papić, Pula

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.