Kolumne

petak, 16. veljače 2018.

Siniša Matasović i umjetnička scena Siska u Cugu


Na Virovitičke umjetničke večeri u Cug ove subote iz Siska dolazi Siniša Matasović, pjesnik, slamer, romanopisac, dramatičar i kulturtreger koji dovodi troje sisačkih umjetnika kako bi predstavili umjetničku scenu središta Sisačko-moslavačke županije. S Matasovićem stižu umjetnici koji obećavaju inspirativnu večer - Ivan Novak, akademski slikar-grafičar, kantautor s gitarom te pjesnikinje Nerina Sarkotić i Sanja Domenuš.

Svi pjesnici članovi su sisačke pjesničke tribine Stihovnica Siska pri ogranku Matice hrvatske, a stihovi Nerine Sarkotić i Sanje Domenuš uvršteni su i u nedavno promovirani tiskani zbornik Stihovnica Siska the best of.

Na tribini Stihovnica Siska gostovali su brojni pjesnici iz cijele Hrvatske. Vodi je i moderira Siniša Matasović, redoviti član Jutra poezije, koji je objavio zapaženu zbirku pjesama "Sisak se uspješno pretvara da spava". Uz dopise lokalnim medijima i najave sisačkih događanja, Matasović povremeno potpisuje i adaptacije u emisiji Radio roman koja je na programu Hrvatskog radija 3 radnim danom u 9.30. Mladost u tranzicijskom Sisku (rođen 1980.), poezija i društveni život malog grada izabrao je za motive svog impresionističkog poluautobiografskog romana "Nećak". Bavi se i slam poezijom i osvojio je drugo mjesto na Hrvatskom slamerskom prvenstvu 2015. godine.

Budući da, kao i Robert Roklicer, Matasović ima slamersko iskustvo u interpretiranju poezije, a piše i često duhovite haiku pjesme, očekuje se da će publici u Cugu predstaviti razne pjesničke stilove. Njegove su najčešće teme prolaznost, odnosi u paru te potraga za muževnim načinom izražavanja nježnih osjećaja.

Kao i svake subote, nakon gostiju nastupaju domaći i Robert Roklicer interpretira izbor iz svjetske pjesničke antologije.

Virovitičke umjetničke večeri organizira udruga FRiKK.
Ove subote program počinje u 21.30.
 
Sandra Pocrnić Mlakar

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.