Kolumne

subota, 17. veljače 2018.

HDKDM | Melita Rundek: 150 medvjeda i jedna priča


Drage ljubiteljice i dragi ljubitelji vrijedne književnosti za djecu!

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade/Klub prvih pisaca predstavlja

Melita Rundek
i novi hit za djecu i one koji se usude to biti – slikovnicu 150 MEDVJEDA I JEDNA PRIČA!

S radošću vas pozivamo 24. veljače. 2018. u 11 sati (subota), u knjižnicu i čitaonicu „Bogdan Ogrizović“ na Cvjetnom placu, Preradovićeva 5. Zagreb.

O knjizi će govoriti kolegice urednice Snježana Babić Višnjić i Silvija Šesto, iz knjige će igrokazati Margareta Peršić, ilustratorica Sanja Pribic, a na kraju, o tome kako je uspjela ugurati u jednu slikovnicu čak 150 medvjeda, autorica teksta, Melita Rundek.

Uz tradicionalnu nagradnu igru, Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade omogućit će prisutnima hvatanje „medvjedića“ prema promocijskim uvjetima uz potpis autorice.

Tortu nećemo ni najavljivati, u posljednje vrijeme dolazi i bez najave!

Dobro došli!


O 150 medvjeda...

Poznata i vrlo čitana autorica za djecu i mlade u ovoj je priči prožela svoj posao knjižničarke s trendovima da se sve ubrza, skrati, prepiše, prepriča...U slikovnici „150 medvjeda i jedna priča“ ona tako na način zanimljive priče opservira i odnos djece i starijih i odnos djece prema čitanju kao i, šire gledajući, odgoj, čitanje koje je bitan dio odrastanja.

Koliko smo puta doživjeli da zapravo sami roditelji „požuruju“ dijete kako bi uhvatili samo informaciju iz literature i lektire, ne razmišljajući o tome kako je čitanje proces, uživanje, oplemenjivanje.

Pričom koja će najmlađima biti zanimljiva, Melita Rundek iz prve ruke i knjižničarski i čitalački i književno daje nevidljive ali snažne naputke u kojem bi se smislu to valjalo promijeniti, te nenametljivo daje „upute“ kako je čitati iskustvo koje ne bi niti jedno mlado biće trebalo propustiti, bez obzira na to je li riječ o obveznoj literaturi koja se „mora“ pročitati za školu ili je slobodan izbor. Dapače, djelom „150 medvjeda i jedna priča“ djeca će biti potaknuta na misao (i djelo) kako je literatura u srži slobodan izbor u najširem smislu riječi.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.