četvrtak, 8. veljače 2018.

Elena Bušelić | nastavak uspješne suradnje između Zvona i nara i Udruge cerebralne paralize Istarske županije


Piše: Elena Bušelić, volonterka UCPIŽ

U prostorijama knjižnice Zvona i nari u Ližnjanu u srijedu, 7.  veljače 2018. godine u 17 sati održana je jedna posebna književna večer.

Polaznici literarne radionice  Udruge cerebralne paralize Istarske županije pod vodstvom Nataše Buršić Krajcar  čitali su svoje radove na temu mora i Ližnjana.

Pjesme o Ližnjanu dio su zahvale članova  Udruge Općini Ližnjan koja je financijski poduprla  ovogodišnji rad.

Zajedničkom druženju pridonijeli su stihovima  ližnjanski književnici Josip Pip Škifić,  Ana Marija Pavlović, Davor Dužman, Ana Mokorić,  te medulinci Marija Peruško i Vladimiro Gaghliardi.

Druženje su svojom svirkom na roženicama uljepšala djeca-svirci Denis Bikić i Ljubomir Grgorinić te članica  Udruge Leonarda Budija svojim  pjevačkim nastupom.

Književnu večer upotpunila je izložba radova ilustratora i svestranog mladog umjetnika Vedrana Rakića Zmaja i  članova Udruge cerebralne paralize Istarske županije.

Ova je književna večer nastavak uspješne suradnje između Zvona i nari i Udruge cerebralne paralize Istarske županije, budući da su  u listopadu prošle godine Natalija i Ognjen Grgorinić Rađen u prostorijama Udruge u Rojcu  na literarnoj radionici govorili o ližnjanskoj povijesti i kulturi.

Radovi su ilustracije u nedavno predstavljenoj hrvatsko-talijanskoj zbirci narodnih brojalica i uspavanki "Cun, cun, na konju" koju je grafički oblikovala Feodora Gubaš Štifanić, dok su tekst uredili Nataša Buršić Krajcar i Sandro Manzin.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.