Kolumne

subota, 30. prosinca 2017.

Snježana Akrap-Sušac | Idealan par


Večeras sam došla s posla veoma umorna.Navukla sam pidžamu (imala je samo dvije male mrlje), legla na kauč, zagrlila svoju debeljuškastu macu Rozalindu, buljila u zaslon televizora, zapalila cigaretu i punila sobu plavičastim štetnim dimom.Uživala sam u okusu čipsa prženog na starom ulju (drugog nisam imala; zaboravila sam kupiti) i korici naranče u kojoj su razni pesticidi. Mesnati, sočni dio bacila sam u smeće jer je prepun vitamina koji ljudskom rodu može štetiti. Tako je zdravo živjeti nezdravo!

Uživala sam u nikotinu, gledala HTV i preplavio me nadnaravni užitak.


Muž se vratio s posla i pitao što će jesti. Ljupko sam ga pogledala i ljubazno odgovorila :“Nikotin, korice naranče i čips.“ Rekao je da mu nije jasno kako je uspio pronaći tako savršenu ženu. Čak je sretno primijetio, dok se presvlačio,  da ima samo tri mrlje na pidžami. Odjednom je odjurio do kupaonice. Po zvuku sam razabrala da prazni želudac. Dakle, najeo se, povratio i rekao: “Ups!“ Ja sam također to rekla i pozvala ga  u krevet. Nije bio namješten pa je jedva pronašao plahtu. Dekica je bila na podu, a ženica je otišla u kupaonicu i pjevušila staru pjesmu: „Smoke on the water“.

Pitala je smije li ući u njihov topli, bračni, neuredni krevet posut poput pahuljama, nevidljivim česticama  prašine. Samo ju je s ljubavlju pogledao, napravio joj mjesta te su zagrljeni zaspali. Rozalinda je tiho prela ležeći kraj njihovih nogu.

***

Dok su ujutro pili kavu, ispričala se što je stan tako zapušten, a ona uvijek dotjerana. Htjela mu je obećati da će se više potruditi, ali ju je on prekinuo rekavši : „Draga, tek smo deset godina u braku. Naučit ćeš“.

Kad smo to čule, Rozalinda i ja smo se zadovoljno pogledale, mijauknule i ponosno frknule.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.