Kolumne

srijeda, 18. listopada 2017.

Kristianu Novaku glas publike za Nagradu 'Fran Galović' 2017.


Idućeg tjedna, od 26. do 28. listopada odvržat će se 24. Međunarodni književni festival Galovićeva jesen na kojemu će se između ostaloga dodijeliti Nagrada 'Fran Galović' za najbolje djelo na temu zavičaja i identiteta. Od prošle godine Organizacijski odbor uveo je novost – glas publike koji se pridodaje konačnom glasovanju za dobitnika nagrade u kojem sudjeluju tri člana povjerenstva od kojih svaki ima jedan glas.

Tijekom posljednjih mjesec dana u knjižnicama u Virju, Križevcima, Đurđevcu i Koprivnici korisnici knjižnica glasali su između deset finalista i dali glas publike romanu Kristiana Novaka „Ciganin, ali najljepši“.

Festival će službeno započeti u četvrtak 26. listopada kulinarsko-književnim događanjem na kojemu će autori zajedno s profesionalnim kuharima pripremati jela svojih nacionalnih kuhinja.

Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica 27. listopada u Domoljubu s početkom u 19 sati prikazat će se predstava prema drami Frana Galovića „Pred smrt“ u izvedbi Kazališta Virovitica, kako bi se fokus stavio i na njegovo dramsko stvaralaštvo. Za sve je ulaz na predstavu je besplatan.

Tijekom festivala gosti će čitati u školama i knjižnicama u više gradova, a završetak festivala bit će 28. listopada u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica s početkom u 19 sati kada će se dodijeliti Nagrada „Fran Galović“ i Nagrada „Mali Galović“ koja od ove godine, kao i glavna nagrada, dobiva nacionalni karakter jer u natječaju sudjeluju učenici iz cijele Hrvatske.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.