Kolumne

subota, 2. rujna 2017.

Novi roman za djecu i mlade autorice Sonje Smolec


Autorica je najavila da će joj ove godine biti objavljena tri romana za djecu i mlade i jedna slikovnica. Sva tri romana izašla su iz tiska. Prva dva već su dostupna u knjižnicama diljem Hrvatske a uskoro će biti i treći.

Prve dvije knjige su Moja polovica Mjeseca, koji je napisan u suradnji s Ljiljanom Jelaska, drugi je Prva klupa do prozora. Oba romana tiskala je Naklada Bošković, Split.

Slikovnica treba izaći uskoro u nakladi Antibarbarus.

Roman Marama s bubamarama objavila je naklada Semafora, Zagreb. Autorica naslovnice i ilustracija za knjigu je Sanja Pribić. Grafičku pripremu odradila je Vanda Čižmek. Urednica je Silvija Šesto. Tisak: Studio Moderna.

Knjiga je tiskana uz potporu Odjela za kulturu grada Zagreba. Objavljena je krajem kolovoza 2017. godine


Sinopsis


Obitelj s troje djece, 15, 7 i 6 godina starosti, je stjecajem okolnosti prisiljena preseliti iz kuće na Trešnjevci. Sele u Novi Zagreb, u stambenu zgradu. Djeca se teško privikavaju na novi način i uvjete života u stanu.

Svako od djece ima neke svoje posebnosti s kojima se roditelji moraju snalaziti.

Najstariji, gimnazijalac, odjednom ima probleme u školi, srednji, dječak koji je završio prvi razred osnovne škole uči o mnogim novim činjenicama vezanim za putovanje na Mars na koji je i sam mislio krenuti.

Najmlađa je djevojčica, Katarina, koja ima govornu manu i opsjednuta je fotografijom, sramežljiva i vrlo teško stječe nove prijatelje, sve dok ne upozna djevojčicu Anju iz susjednog stana, godinu dana stariju od nje. Anja se upravo vratila iz bolnice s operacije mozga nakon koje joj je, kao posljedica, ostao oštećen vid. Njena majka ne zna hoće li se Anji vid vratiti ili ne. Liječnici joj savjetuju da ode u inozemstvo kod vrhunskih stručnjaka koji bi mogli pomoći njezinoj kćeri. Ona za to nema novaca.

Katarina i Anja postaju najbolje prijateljice a Katarina će odigrati značajnu ulogu u tome da se Anji pomogne kako bi otputovala u Francusku i dobila potrebne lijekove...

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.