Kolumne

utorak, 12. rujna 2017.

„Iglica“ ponovno oduševila Kineze „Iglica“ ponovno oduševila Kineze


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw6ZuRziZRjmrt566TOnR1rKscgRZ0PgCtzP_Ij3GMM2ACd15NxvbRLmvXSXUFsZ43zvGToBF549-3d7Dv1mHcm7t6Q59xvfR-kBXwUu94ExSDpl28yyIKye-UYR4RvuIx9mUIVX4cv8A/s320/Program+Mala+scena+copy.pngNakon velikog uspjeha koji je naša „Iglica“ postigla na svom prvom gostovanju u Kinu, a u sklopu međudržavne kulturne suradnje, u gradovima Chang Sha, Xi’an i Jinan, pozvani smo na 4. međunarodni festival žena „The Fourth Aimer Beijing International Women Festival“

U Beijingu je naša predstava igrana u prostoru Water Cubea, poznatom kao dijelu olimpijskog sela u kojem su se za vrijeme Olimpijskih igara 2008. održavala natjecanja u vodenim sportovima. Water Cube je preuređen u prostor u kojem se događaju mnoga kulturna događanja (izložbe, predstave, predavanja, prezentacije), a dio prostora i dalje je namijenjen sportskim aktivnostima.







Naša je predstava odigrana tri puta za ukupno četiristo gledatelja.

Nakon svake izvedbe Ivica Šimić, redatelj, odgovarao je na pitanja publike koja su bila iznimno zanimljiva i svaka se sesija pretvorila u žive razgovore koji su trajali i duže od pola sata.

Nakon prve izvedbe održana je i kreativna radionica s djecom iz publike, a koju su vodili umjetnici, članovi Triko Cirkus Teatra.

Predstava se igrala s pojedinim dijelovima na kineskom jeziku uz komentare kineske glumice.

Premda je raspored naše ekipe bio vrlo zahtjevan, zahvaljujući podršci Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beijingu, naši su umjetnici uspjeli vidjeti i najvažnije znamenitosti glavnoga grada Kine uključujući i Kineski zid.

Odmah po završetku festivala naša je „Iglica” dobila pozive za nova gostovanja u Kini.



I na kraju zahvala Ministarstvu kulture bez čije podrške ne bi mogli ostvariti suradnju.

Putne troškove gostovanja Male scene i Triko Cirkus Teatra i ovoga puta je financiralo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.