Kolumne

utorak, 12. rujna 2017.

„Iglica“ ponovno oduševila Kineze „Iglica“ ponovno oduševila Kineze


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw6ZuRziZRjmrt566TOnR1rKscgRZ0PgCtzP_Ij3GMM2ACd15NxvbRLmvXSXUFsZ43zvGToBF549-3d7Dv1mHcm7t6Q59xvfR-kBXwUu94ExSDpl28yyIKye-UYR4RvuIx9mUIVX4cv8A/s320/Program+Mala+scena+copy.pngNakon velikog uspjeha koji je naša „Iglica“ postigla na svom prvom gostovanju u Kinu, a u sklopu međudržavne kulturne suradnje, u gradovima Chang Sha, Xi’an i Jinan, pozvani smo na 4. međunarodni festival žena „The Fourth Aimer Beijing International Women Festival“

U Beijingu je naša predstava igrana u prostoru Water Cubea, poznatom kao dijelu olimpijskog sela u kojem su se za vrijeme Olimpijskih igara 2008. održavala natjecanja u vodenim sportovima. Water Cube je preuređen u prostor u kojem se događaju mnoga kulturna događanja (izložbe, predstave, predavanja, prezentacije), a dio prostora i dalje je namijenjen sportskim aktivnostima.Naša je predstava odigrana tri puta za ukupno četiristo gledatelja.

Nakon svake izvedbe Ivica Šimić, redatelj, odgovarao je na pitanja publike koja su bila iznimno zanimljiva i svaka se sesija pretvorila u žive razgovore koji su trajali i duže od pola sata.

Nakon prve izvedbe održana je i kreativna radionica s djecom iz publike, a koju su vodili umjetnici, članovi Triko Cirkus Teatra.

Predstava se igrala s pojedinim dijelovima na kineskom jeziku uz komentare kineske glumice.

Premda je raspored naše ekipe bio vrlo zahtjevan, zahvaljujući podršci Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beijingu, naši su umjetnici uspjeli vidjeti i najvažnije znamenitosti glavnoga grada Kine uključujući i Kineski zid.

Odmah po završetku festivala naša je „Iglica” dobila pozive za nova gostovanja u Kini.I na kraju zahvala Ministarstvu kulture bez čije podrške ne bi mogli ostvariti suradnju.

Putne troškove gostovanja Male scene i Triko Cirkus Teatra i ovoga puta je financiralo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.