Kolumne

četvrtak, 31. kolovoza 2017.

"infoLimači" sudjelovali u obaranju svjetskog rekorda u programiranju



Dana 15. kolovoza 2017. godine polaznici informatičke radionice Una Vasilik, Roko Milić, Dino Milić, Borna Knežić, Martin Dužić, Leon Kobal, Matej Pešun i Jakov Janušić u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak pod vodstvom mentora Ivana Rakarića sudjelovali su u prvom globalnom „hackathonu“ namijenjenome djeci pod nazivom Moonhack 2017. Na taj je način Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak postala prva knjižnica - vlasnik certifikata u obaranju svjetskog rekorda.

Moonhack je prilika za postavljanje svjetskog rekorda u broju djece koja programiraju, a ideja dolazi od Code Club tima iz Australije. Prošle je godine 10 207 australske djece sudjelovalo u ovom besplatnom projektu. Ove su godine otišli korak dalje! Podignuli su cijeli projekt na globalnu razinu! Od Sydneyja do Seoula, od Dhake do Siska, djeca iz cijeloga svijeta imala su priliku uključiti se i programirati 15. kolovoza.

Djeca polaznici radionice tri su dana požrtvovno radila na svojim projektima da bi ih predali 15. kolovoza na službenoj stranici te tako dobili svoj certifikat i postali djelićem povijesti. I uspjeli su te s ponosom možemo reći da su sudjelovali u obaranju svjetskog rekorda u programiranju za djecu!

Pri izradi projekata djeca su se koristila programskim jezikom Python i online aplikacijom za programiranje pod nazivom Scratch. Izradila su dva projekta, koristeći svaki od alata (Python i Scratch).

Svim čestitamo i zahvaljujemo što su se odvažili sudjelovati u ovome projektu te se nadamo da će ovo biti poticaj budućim generacijama i da ćemo i dogodine imati svoje predstavnike u ovom svjetskom obaranju rekorda.

Više o samom projektu možete pročitati na službenoj stranici:

https://www.moonhack.com/home-croatian

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.