Kolumne

nedjelja, 6. kolovoza 2017.

"Gospoda Glembajevi" premijerno na Igrama večeras!


vrijeme: 06.08.2017. - 10.08.2017.
mjesto: Dubrovnik; Umjetnička galerija

Prvi premijerni dramski naslov 68. Igara bit će 'Gospoda Glembajevi' Miroslava Krleže, u režiji Zlatka Svibena i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, a festivalska publika će ga moći pogledati u Umjetničkoj galeriji u Dubrovniku 6., 7., 8., 9. i 10. kolovoza.

Glumački ansambl predvode Predrag Ejdus u ulozi Ignjata Glembaja, Anja Šovagović Despot kao barunica Castelli te Mijo Jurišić u ulozi Leonea. Bojana Gregorić Angelika je, Fabriczy je Damir Lončar, Puba Mladen Vujčić, Vladimir Posavec Tušek igra dr. Altmanna, a Amar Bukvić Silberbrandta. Robert Bošković u ulozi je Ballocsanszkog, Lujo Kunčević Olivera, dok Perica Martinović igra više uloga. Scenograf je Leo Vukelić, kostimografkinja je Bjanka Adžić Ursulov, glazbu je skladao Zlatko Tanodi, a koreografiju napravio Staša Zurovac.

Ovo Krležino kapitalno djelo prvi je put u povijesti na repertoaru Dubrovačkih ljetnih igara, a prvi se puta njime bavi i redatelj Zlatko Sviben koji je tim povodom o tematici drame zapisao kako je “zatvoreni glembajevski svijet svakako i jedan dosta čvrsti mitski svijet, svijet koji se kontinuirano temelji na relacijama spram Obitelji i spram Žene, ali isto tako i spram Smrti.” DLJI
Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.