Kolumne

ponedjeljak, 22. svibnja 2017.

Predstava o kućnim ljubimcima „pazi.mazi.voli.“ dočekana s oduševljenjem!


Posljednja svečana praizvedba Male scene u ovoj sezoni održana je u petak, 19. svibnja na adresi Medveščak 2 u Zagrebu.  „Pazi.mazi.voli.“  autorica Dine Vukelić i Nine Horvat, režirala je dugogodišnja suradnica Male scene - Nora Krstulović, dok je produkcija nastala u suradnji tvrtke PURINA i Male scene.

Obiteljska, edukativna i duhovita predstava "pazi.mazi.voli." (6+) govori o važnosti odgovornog odnosa djece prema kućnim ljubimcima, koju je publika nagradila ovacijama. Kroz priču nas vodi Čupko, pas lutalica, koji jednog dana upozna Juraja i Leu i okrene im život naglavačke! Zaigrani brat i sestra uz Čupkovu će pomoć shvatiti da životinje nisu igračke i mnogo će ih naučiti o prijateljstvu, odgovornosti, pravilnom češkanju i bacanju loptica. 

Kako su djeca doživjela predstavu, najbolje će nam reći oni sami.

„Baš mi se sviđala predstava i Čupko izgleda kao pravi! Najbolje mi je bilo kako brat i sestra skrivaju psa od svojih roditelja i koliko im se puno smiješnih situacija dogodilo. I ja bih jako htjela imati psa, i znam da je to velika obaveza, ali ipak mi to ne predstavlja problem. Zapravo mislim da će mi to biti jako zabavna obaveza, a naučila sam i kako se prilazi psu, da ga treba redovito hraniti, voditi kod veterinara i paziti, šetati i održavati dnevni boravak urednim !“, kazala nam je sedmogodišnja Sara u nadi da će im se nadolazeće ljetne praznike pridružiti još jedan član obiteljji – onaj četveronožni.

Na premijeri nam se pridružila i posebna gošća – Tru, dvogodišnja mješanka iz Udruge za zaštitu i dobrobit životinja Indigo, kojoj se zasigurno svidjela predstava jer je s velikom pažnjom odgledala cijelu izvedbu. Ovom prilikom poručujemo i drugim vlasnicima pasa kako su ljubimci na svim izvedbama predstave „pazi.mazi.voli.“ dobrodošli!

PURINA je vodeća svjetska kompanija koja uz vrhunsku prehranu i stručne savjete brine o zdravlju i dobrobiti kućnih ljubimaca kako bi oni što duže bili uz nas.

Kroz uključivanje u dugoročne društveno odgovorne projekte, PURINA ide i korak dalje od same prehrane te je Malu scenu prepoznala kao idealnog partnera u educiranja sadašnjih i budućih vlasnika o odgovornom ponašanju. Predstava "pazi.mazi.voli." pridonosi jačanju svijesti kod djece o brojnim prednostima suživota s kućnim ljubimcima, kao što su učenje izražavanja emocija, jačanje suosjećanja i osjećaja odgovornosti koji će ih pratiti tokom cijelog života.

Što sve treba imati na umu prije no što odlučite nabaviti kućnog ljubimca? Zašto je bolje udomiti, a ne kupiti psa? Kakve obveze i kakve radosti donosi briga o životinjama? Tko je koga „izdresirao“ - pas ljude ili ljudi njega te koja je veza između zaigranih pasa i pisanja zadaće saznajte  na prvoj reprizi u subotu, 27. svibnja u 17 sati u Maloj sceni, dok svoje ulaznice možete rezervirati već sada online ili telefonski na (01)4683352.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.