Kolumne

srijeda, 12. listopada 2016.

Sanela Vrkljan | U potrazi


https://scontent.fzag1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14606492_1094678070614791_2747843133184281503_n.jpg?oh=3d3793fbe6de16768863fb023207c8f6&oe=5864B63EO romanu:

Ovaj roman, satkan od živih slika, vodi nas na duhovno putovanje. U središtu radnje je Magdalena, djevojka u ranim dvadesetima, koja osjeća da je zatočena u začaranom krugu nametnutih životnih obrazaca s kojima se njezin sustav vrijednosti i njezina mladost ne mire. 

Na tom putovanju puno je kušnji, tjeskoba i strahova, propitivanja vlastite vjere i religije, ljubavi prema bližnjima i bližnjih prema nama. Ponos nerijetko bira krive puteve da ostvari dobre namjere, piše autorica. U jednom trenutku Magdalena zagrebe i u strogo čuvane obiteljske tajne... 

Treba li mlada djevojka nositi teret obiteljske prošlosti? I što je istina? Na tom teškom putovanju Magdalena sazrijeva, a čvrsto joj je uporište vjera koja je sigurnom rukom vodi kroz životna iskušenja i pomaže joj da postane slobodna – od sebe.


O autorici:

Sanela Vrkljan, doktorica ekonomskih znanosti, rođena je u malom hrvatskom selu Omanjska u Bosni i Hercegovini. Kao petogodišnjakinja s obitelji seli se u Hrvatsku. Njezina čvrsta povezanost s prirodom i izrazit senzibilitet prema ljudskim životima potakli su je na pisanje još od najranije dobi, a upravo su život i priroda njezine muze, najsnažnije i neiscrpne. U svom prvom romanu U potrazi traga za životnim istinama, uvlačeći čitatelja, bez obzira na njegovu dob, u priču u kojoj će prepoznavajući sebe i sâm postati tragač. Uz prozu piše i poeziju, a svoje je pjesme objavljivala u časopisu Vila Velebita. Profesionalnu karijeru gradi uglavnom u hotelijerstvu i turizmu. Kao predavač i gost predavač na visokim školama i fakultetima drži predavanja iz područja turizma. Autorica je više znanstvenih i stručnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim časopisima.

Živi u Zagrebu sa sinom i mužem, s kojim vodi mali obiteljski hotel na jadranskoj obali.

Naklada:V.B.Z., Zagreb

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.