Kolumne

ponedjeljak, 17. listopada 2016.

Natječaj za neobjavljenu kratku priču "Lijepe priče Ede Budiše"


Mlade pisce iz regije podsjećamo da je trajno otvoren natječaj za kratku priču "Lijepe priče Ede Budiše", kojega Glas Istre provodi u suradnji s Gradskom knjižnicom u Pazinu odnosno pazinskom Kućom za pisce, a u spomen na rovinjskog književnika Eda Budišu (1958.-1984.), čije je djelo unatoč preranoj smrti ostavilo snažno i prepoznatljivo nasljeđe u istarskoj i hrvatskoj književnosti, pogotovo u kratkim pripovjedačkim formama.

Ovaj je natječaj otvoren svim autorima do 35 godina starosti koji pišu na hrvatskom, bosanskom, srpskom ili crnogorskom jeziku, a traže se priče na slobodnu temu duljine do pet kartica (ukupno 9.000 znakova s razmacima, ali ne dulje od 150 redaka).

Naslovljene i potpisane priče treba slati u RTF formatu na e-mail kucazapisce.natjecaj@gmail.com s kratkim životopisom autora odnosno bilješkom o piscu do pet redaka duljine. Pristigle priče vrednuje prosudbena komisija, a najbolje priče bit će objavljivane jednom mjesečno u prilogu za kulturu ARTISTRA dnevnog lista Glas Istre, ali se neće honorirati.

Izvor:kucazapisce.hr, glasistre.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.