Kolumne

srijeda, 26. listopada 2016.

Gradska knjižnica Kaštetla | Ana Mateljan i Rafaela Šalinović najbolje u glasnom čitanju - "Čitajmo naglas 2016."


Ana Mateljan, učenica 5. razreda OŠ Ostrog i Rafaela Šalinović, učenica 6. razreda OŠ kneza Trpimira - pobjednice su završnog natjecanja "Čitajmo naglas, čitajmo zajedno 2016.", koje je u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela održano u utorak, 25. listopada, u Muzejskom prostoru Podvorje u Kaštel Sućurcu.
Učenici odabrani u prednatjecanju u svojim školama su pred Povjerenstvom i brojnom publikom imali priliku predstaviti književno djelo odabrano po vlastitom izboru, te iz istoga pročitati prozni ulomak.

Povjerenstvo je, u skladu s pravilima natjecanja, ocjenjivalo: kreativnost uvodnog dijela, jasnoću i razgovijetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam.

Odluku o najboljima donijelo je četveročlano Povjerenstvo u sastavu: Mirna Luketin - prof. i dipl. knjižničarka u Srednjoj školi Braća Radić u Kaštel Štafiliću, Kristina Vrankulj - predstavnica nakladničkih kuća “Algoritam-MK”, Kristina Cvetković - prof. hrv. jezika i književnosti i Maša Boban, učenica OŠ Ostrog i prošlogodišnja pobjednica u glasnom čitanju.

- Svi ste bili izvrsni i Povjerenstvu je stvarno bilo teško donijeti odluku. U ime cijelog Povjerenstva vam svima iskreno čestitam i nastavite uživati u čitanju. Kako smo večeras ipak trebali odabrati samo dvoje učenika, koji će na državnom natjecanju u Sisku 17. i 18. studenog predstavljati Splitsko-dalmatinsku županiju, Povjerenstvo je, nakon zbrojenih bodova, zaključilo kako su pobjednici: Ana Mateljan, u kategoriji od 3. do 5. razreda  i Rafaela Šalinović, u kategoriji od 6. do 8. razreda. Svima od srca čestitamo! – rekla je prof. Kristina Cvetković, koja je nazočne izvijestila o odluci Povjerenstva.

Pobjednicima su uručena priznanja za osvojeno 1. mjesto, dok su drugoplasiranim (Ema Braškin, 3.r., OŠ kneza Trpimira i Jagoda Sabljić, 6.r., OŠ prof. F. Lukasa) i trećeplasiranim natjecateljima (Karmen Rađa, 5.r., OŠ Bijaći i Petra Doljanin, 8.r., OŠ kneza Mislava) dodijeljena priznanja za osvojeno 2. i 3. mjesto. Svim ostalim natjecateljima (Dea Paola Cuculić, 3.r., OŠ kneza Mislava; Lucija Ilić, 4.r., OŠ prof. Filipa Lukasa; Paula Mikas, 4.r., OŠ Gornja Poljica – Srijane; Anđela Kaćunko, 7.r., OŠ Gornja Poljica – Srijane; Tina Puškarić, 8.r., OŠ Ostrog; Leonardo Roso, 8.r., OŠ Bijaći) dodijeljena su priznanja i poziv ravnateljice GKK Renate Dobrić za sudjelovanje u projektima i događanjima koja se stalno organiziraju u svih šest odjela Gradske knjižnice Kaštela. Osim toga, GKK je sve natjecatelje nagradila besplatnim jednogodišnjim članstvom.

U zabavnom dijelu programa nastupili su: Ante Šećer, jedan od najmlađih članova KUD-a Karol Wojtyla i Lana Rubelj, finalistica glazbene emisije "Zvjezdice“, dok je brojne nazočne roditelje, bake, djedove i sve ostale ljubitelje knjige i čitanja, kroz program proveo Roko Kraljević, pobjednik natjecanja "Čitajmo naglas, čitajmo zajedno 2013.“.

Gradska knjižnica Kaštela uključila se i ove godine, po četvrti put, u “Nacionalno natjecanje u čitanju naglas”, koje su pokrenule Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Ciljevi ove akcije su: poticanje čitanja, razvoj čitalačkih navika, popularizacija knjige te poticanje pozitivnog natjecateljskog duha. Inače, ove godine se Gradskoj knjižnici Kaštela i kaštelanskim osnovnim školama priključila i Osnovna škola Gornja Poljica – Srijane.

- Zahvaljujemo i čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali, kao i njihovim mentorima i školama, a večeras odabranim predstavnicama Splitsko-dalmatinske županije - Ani i Rafaeli - želimo puno uspjeha u Sisku na 4. nacionalnom natjecanju “Čitajmo naglas, čitajmo zajedno 2016.”! - poručili su organizatori.

Izvor: GKK, Renata Dobrić

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.