Kolumne

ponedjeljak, 10. listopada 2016.

Bartul Vuksan-Ćusa | Prvo predstavljanje javnosti



Bartul Vuksan-Ćusa rođen je u Zadru 1997.godine. Živi u Benkovcu gdje završava opću gimnaziju. Trenutno je student politologije u Zagrebu. Zanimanje za poeziju i pisanje općenito javlja se u gimnazijskim danima (plasman na državni Lidrano). Ovo mu je prva publikacija.

Poezija se tematski kreće od ljubavnih pjesama u kojima autor daje pažnju detaljima koji su naoko nebitni (neizgovorene riječi, (ne)upućeni pogledi), a koji su toliko snažni da iz njih proizlaze snažne emocije koje nam autor često ostavlja u posljednjim stihovima svojih pjesama. Teme zatim sežu do socijalnih, svakodnevnih pojava suvremene civilizacije, ali promatrane okom malog čovjeka iz male sredine. Motivi poput lica žene u tramvaju na kojem se vidi čitav život, mladih majki koje vape za drugačijom pričom i njihove djece čija je priča već ispričana, govore nam kako netko ipak promatra.

Autor čupa djeliće  životnih kolotečina te od njih čini pjesme. Takvim djelovanjem nas podsjeća na onu Šimićevu koja govori kako oči pjesnika rastu pored stvari, a te oči su, u ovim pjesmama, zaista širom otvorene.




PARFEM

Neočekivanost
Prijašnjih granica
Pobjeđuje
Išarane hodnike.

Iako sam već shvatio
Onu stranu,
Stvarnost
To nije zanimalo.

Na rubu pameti
Je palež parfema. 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.