Kolumne

petak, 1. srpnja 2016.

Tportal deveti put bira najbolji hrvatski roman


Devetu godinu zaredom tportal.hr raspisao je natječaj za najbolji hrvatski roman, a dobitniku ili dobitnici književne nagrade roman@tportal.hr pripast će 50 tisuća kunaO dobitniku 50 tisuća kuna odlučuje peteročlani stručni žiri koji čine književna kritičarka Katarina Luketić, predsjednica žirija, pisci i urednici Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić, prevoditeljica Ursula Burger te kazališni redatelj Ivica Buljan. U konkurenciju ulaze romani izdani u prošloj kalendarskoj godini kod izdavača registriranih u Hrvatskoj.

Tportalova književna nagrada roman@tportal.hr dodijeljena je dosad osam puta, a žiri je svake godine birao između pedesetak romana. Dosad su dvaput nagrađene autorice, Olja Savičević Ivančević za roman ‘Adio kauboju’ i Sibila Petlevski za ‘Vrijeme laži’. Prvi dobitnik bio je Dalibor Šimpraga za roman ‘Anastasia’, a kao njegov i ‘Adio kauboju’ Olje Savičević Ivančević, debitantski nagrađeni romani bili su još ‘Črna mati zemla’ Kristiana Novaka, ‘Budi Hamlet, pane Hamlete’ Tahira Mujičića, ‘Tri’ Drage Glamuzine i lanjski dobitnik Zoran Malkoč s romanom 'Roki Raketa'. Među dobitnicima je i novinar i pisac Ivica Đikić koji je žiri osvojio romanom ‘Sanjao sam slonove’.


Natječaj na koji izdavači ili autori mogu prijaviti svoje romane traje od 1. do 15. srpnja, a detalji o uvjetima natječaja i izboru dostupni su u Pravilniku natječaja.

PRAVILNIK

Prijava se vrši putem online formulara dostupnog na linku ispod.

ONLINE PRIJAVNICA

Izvor podataka: tportal.com

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.