Kolumne

četvrtak, 21. srpnja 2016.

Slavica Gazibara | Sarine priče: Kućni ljubimci


U školi smo danas pričali o kućnim ljubimcima. Svatko je rekao nešto. Mia nije rekla ništa. Ona nema kućnog ljubimca. Samo igračku medu s kojim spava. Jana je rekla da ima mačku koja se zove Sofija. Svi smo se smijali.


Maja ima dvije zlatne ribice. U staklenoj kugli. I one stalno plivaju.

- Pa normalno da plivaju kad su ribe – rekao je Roko. – Neće valjda letjeti. Opet smo se svi smijali.

- Ja imam papagaja – rekla je Mia. – On je jako smiješan.

- Zašto – pitali smo svi.

- Kad tata dugo radi pa zakasni na ručak – rekla je Lara – papagaj viče – opet si se nacvrcao – a mi se onda svi smijemo. Tata se ljuti. Kaže da ga je to mama naučila. Ali nama je baš smiješno kad papagaj to govori – rekla je Lara.

- Ivan je rekao da ima Hrčka i da on stalno trči. I nikad se ne umori. I da se zove Roko. I opet smo se smijali. A Roko se uvrijedio. Neka. Baš mi je bilo drago. A on i nema kućnog ljubimca. Jer njegova mama kaže da to nije zdravo. Da može donijeti neku bolest.

- A ti Sara, imaš li ti kućnog ljubimca? – pitala je učiteljica.

- Imam psa koker-španijela. Zove se Bibi .

- Imaš li neki smiješan doživljaj za ispričati? – opet me pitala učiteljica.

- Jednom je mama donijela veliku picu za nas dvije. Ja jako volim picu. Prerezala ju na dva dijela i stavila na tanjure. Za mene i za nju. Mama se otišla presvući u sobu, a ja sam morala oprati ruke. Kad sam se vratila, Bibi je bio na stolu i samo se oblizivao. Pojeo mi je cijelu picu! – Svi su se počeli smijati. I učiteljica.

- A što si onda napravila? Nisi ga valjda kaznila?

- Neeee, ali sam mu pojela konzervu da mama ne vidi. Tako je on ostao gladan za večeru kao ja za ručak! – rekla sam. Svi su se smijali. I učiteljica.

Prije spavanja sam razmišljala. Kakva je pouka danas. Ja jako volim picu. A kad nešto voliš, moraš to odmah uzeti. Jer će ti uzeti netko drugi.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.