Kolumne

utorak, 26. srpnja 2016.

Nada Vučičić | Ubistvo srca


Čudan dan. Čudna razmišljanja, seciranja. Forenzičari traže dokaze. Teško im ide.

Nije da se ne trude ali ne pronalaze ništa.Na krivom su tragu? Moraju promjeniti pristup. Kut gledanja. Netko je pomješao činjenice. Uključit će ( tajno ) vidovnjaka.

Ili Mentalistu. On razumije. Posložit će dokaze, otkriti istinu.

Napuštam ekipu, dajem otkaz. Muka mi je. Izaziva povraćanje. Ako otkrijem istinu, gubim! Obmana opet, ne vodi nigdje. Agonija traje. Noć zapljuskuje zbunjenost. Nosi prigovore. Pun Pun mjesec na nebu. Prijeti.Ove ga večeri ne zovem u pjesme. Komadići stakla su oko mene. Povrijedit će a krv ne podnosim. Oslobodit će vampire...

Nesposobna da budem lovac puštam košute da bježe. Daleko od mene neka sretne budu. I leptire oslobađam. Kinezi vjeruju da navješćuju oluju. 

U meni zatišje što nastaje prije njena udara, pa zatvaram srce u školjku. Ljepilo nanosim u debelom sloju. Trajat će. Ako popusti dodat ću novo. Ronit ću za puna mjeseca. Školjku ću vratiti moru. Tamo pripada.U mokrom pijesku, ako preživi, čekat će nova stoljeća.

Jednom ću, bez srca napisati priču. Za puna Mjeseca skrivenog oblacima. Snovi će biti ponovo leptiri u letu. Neki drugi ljudi čitat će tragove.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.