ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

Sandra Bašić | Martine Bailey: Glad za ljubičicama


Ovu sam knjigu čitala 14 dana (tako kaže Goodreads) i to već sve govori. Nije me vukla na čitanje, morala sam se svaki put prisiliti kako bih išla dalje... a o tome kako se nisam mogla povezati s likovima, napisala bih svoju vlastitu priču.

Ovo je ipak priča (dnevnik) sluškinje i pomoćne kuharice Biddy Leigh koja će nam približiti događaje iz davnog 18. stoljeća dok je služila kod lady Carinne, mlade žene udane za starkelju (klasika u ono vrijeme).

Početak je stvarno obećavao. Carinnin brat dolazi u posjet svojoj sestri, kako bi pronašao praznu kuću, hranu i namještaj porazbacane svuda naokolo, u okruženju neizdrživog smrada. Sad očekuješ dobar zaplet i rasplet, a dobiješ šipak.

Likovi puno putuju, Biddy zapisuje svoje recepte (to je još OK iako nisu baš za iskoristiti), krenu spletke ali toliko su mlake i razbacane, izazivajući čitateljsku glavobolju. Možda se pitate ima li ljubičica. Ima, lady Carinna voli bombone od ljubičica. I to je to.

Kraj je malo popravio stvar iako više izgleda kao jedna od Andersenovih bajki. Zato dajem pozitivnu ocjenu.
I zbog naslovnice - prekrasne ljubičice i desert od šumskog voća!
Savjet: ako ste uzeli knjigu iz knjižnice, divite se naslovnici, onoliko vremena koliko vam odgovara a onda vratite knjigu u knjižnicu. Ako ste kupili knjigu, tu vam, nažalost, ne mogu pomoći.

Naklada: Mozaik knjiga d.o.o.
                                 

1 komentar :

  1. Nakon ovoga što sam pročitala pitam se da li smo čitale istu knjigu?Knjiga je odlična,oduševila me,topla,zanimljiva,vrckava i nakon nekoliko stranica ne možeš je ispustiti iz ruke.Prilično sam izbirljiva što se knjiga tiće i nije me baš lako oduševiti ali ova knjiga ima ono nešto da je izdigne iz prosječnosti.Toplo preporučam za ove vruće, ljene,ljetne dane!

    OdgovoriIzbriši