Kolumne

utorak, 28. lipnja 2016.

Drugo državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji


13495559_1114526941941130_8605261168620169028_oDrugo državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji održati će se 3. srpnja 2016. u klubu Močvara u Zagrebu s početkom u 20 sati. Događaj organizira udruga DADAnti (Split) u suradnji s udrugom Udruženje za razvoj kulture – URK (Zagreb).

Na natječaj se može prijaviti bilo koji punoljetan državljanin RH. Kandidate ocjenjuju 3 volontera iz publike i 3 člana stručnog žirija. Svi ocjenjuju s ocjenama od 1 do 5. Ove godine kandidate nećemo ograničavati nikakvim pravilima. Publika i žiri glasuju prema osobnom senzibilitetu. Pobjednik prvenstva dobiva besplatno putovanje i plaćen hotel i hranu u Belgiji, gdje će u studenom na europskom prvenstvu u slam poeziji predstavljati Hrvatsku. Dio troškova putovanja dodjeljuje udruga DADAnti (avansno, u vidu honorara za pobjedu, ali uz potpisivanje obvezujućeg Ugovora o trošenju sredstava u svrhu putovanja), a dio daju Belgijanci (60% troškova karte nakon povratka u Hrvatsku). Radi transparentnosti troškovnik će u kratkim crtama na otvorenju događaja predstaviti financijski voditelj projekta, Franko Bušić.


Prije prijave guglajte o slamu. Poezija bi trebala biti narativna i angažirana (na primjer govoriti o socijalno-ekonomskim problemima, problemima manjina, promicati ljudska prava). Od kandidata se očekuje da prilože i prijevod svoje pjesme (nastupa, ako je više kraćih pjesama) na engleski jezik za promotivne materijale. Pobjedniku će se montirati video s engleskim titlovima za potrebe nastupa u Belgiji. Izvedba bi trebala trajati do 3 minute, maksimalno 5 minuta. Ukoliko kandidat probije vremensko ograničenje voditelj programa ga zaustavlja u daljnjem nastupu. Imajte u vidu da nije važna samo poezija. Ocjenjuje se i scenski nastup.

Kandidati moraju unaprijed (do 2. srpnja) voditelju programa (Mario Kovač) dostaviti: ime i prezime, OIB, adresu prebivališta (onu na kojoj je prijavljen u Poreznoj upravi), kontakt telefon, e-mail adresu i prijevod nastupa na engleski. Prijave poslati na mail: mariokovac69@yahoo.com.

Stručni žiri: Mario Kovač, Franko Bušić i Zdenko Franjić.

Ukoliko se prijavi manji broj kandidata ostavljamo mogućnost da kandidatima budu isplaćeni i putni troškovi do Zagreba i to na način da kandidatima iz Splita troškove plaća udruga DADAnti, a kandidatima iz drugih gradova udruga URK.

Kandidati će o eventualnoj isplati putnih troškova i načinu isplate biti obaviješteni nakon sastavljanja konačnog popisa 2. srpnja.

Izvor podataka: www.književnost.org

1 komentar :

Anonimno kaže...

Šteta što se mora potegnuti do Zgb-a i prevesti tekst na eng. Inače je zanimljiv natječaj.

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.