Kolumne

ponedjeljak, 2. svibnja 2016.

Ana-Marija Posavec


Ana - Marija Posavec spisateljica je iz Baranje, rođena 3. svibnja 1990. godine u Osijeku. Osnovnu školu i Opću gimnaziju završila je u Belom Manastiru. Preddiplomski studij Hrvatskoga jezika i književnosti upisuje 2008. godine, a diplomski studij nastavničkoga smjera 2011. godine. 

Diplomirala je 2013. godine u Osijeku radom Siniša Glavašević i Grad.
Doktorantica je na Filozofskom fakultetu u Osijeku, na posljednjoj godini Poslijediplomskog doktorskog studija Književnost i kulturni identitet. Književnim radom bavi se od najranijih dana. Trenutno piše tematski, motivski i žanrovski raznolike romane, novele, kratke proze i pjesme.


Prvijenac označen psihološkom horor novelom objavljuje 2006. godine u obliku ineraktivnog CD-ROM-a pod nazivom Čelist.
2007. godine objavljuje prvi fantasy roman Prokletstvo ratnika – Osveta Crnih udovica I. dio.
2009. slijedi ga Prokletstvo ratnika – Otkupljenje grijeha prošlosti II. dio.

Iste godine u veljači, Ogranak Matice hrvatske Beli Manastir nagrađuje joj ulomak iz fantastičnog romana o mjesečevom vilenjaku imenom Vincent, koji je u cijelosti objavljen 2010. godine.

2012. godine Ogranak Matice hrvatske Osijek u časopisu Književna revija objavljuje joj kratke priče pod zajedničkim nazivom Znanje srca.

2015. godinu Književna revija objavljuje joj novi ciklus kratkih priča pod nazivom Hipersenzibilnost ambigvitetne naravi.

Osim književnoga rada, bavi se i pisanjem stručnih radova te prikaza.

2012. godine u zborniku Širom svijeta: O Zagorki, rodu i prostoru objavljen je rad pod nazivom Viktorijanski goticizam Tajne Krvavog mosta koji je napisala u suradnji s prof. dr. sc. Biljanom Oklopčić.

2013. godine u zborniku Sanjari i znanstvenici objavljen joj je samostalni studentski rad pod nazivom Alija Đerzelez kao demonski junak.

Iščitavajući brojne teoretičare i autore često naglašava misao da se aktivni autori moraju međusobno čitati, sastajati, voditi otvoren i iskren dijalog o tekstu, primiti i dati valjanu, argumentima potkrijepljenu kritiku istog – jer tekst bez autora i čitatelja, koliko god postmodernističke semantičke igrarije bile primamljive, zapravo – ne postoji. 


1 komentar :

Unknown kaže...

Ovo je osoba koju morate uživo doživjeti barem jednom u životu. Sve ovo napisano je tek tanka površina bogatstva koje se krije u njoj! Velika podrška Anice!

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.