Kolumne

nedjelja, 21. veljače 2016.

Barbara Mišković | Everwind


Duboko u tamnoj i mračnoj Skandinavskoj šumi, leži pradavna tvrđava zvana Stormgard. Stormgard je škola i sirotište za nadarenu djecu koja posjeduju neprocjenjivi dar magije. Nažalost, nakon stravičnog rata koji je gotovo uništio tvrđavu, Arhmagu Torvalu je postalo vrlo teško pronaći nove učitelje za svoje učenike. 

Prekrasna žena, vatreno-crvene kose prijavi se za posao začarnice, ali Torval nije siguran da je ona doista prava osoba za taj posao. Ono što čega Arhmag nije svjestan jest činjenica da njihova nova začarnica posjeduje tajnu tako veliku da bi mogla promijeniti sve!
Naslovnica prikazuje profil čarobnice, a svjetlost koja izvire iz njenog tijela samo je odraz tajne koju ona nosi u sebi.


 

O autorici:

Barbara Mišković započela je čitati s četiri godine i od tada joj je um bio pun priča koje je morala ispričati drugima ili ih zapisati. Pohađala je srednju Ekonomsku Školu Velika Gorica, gdje se posebno istaknula kao glumica i spisateljica na LiDraNo natjecanjima. Osvojila je brojne nagrade za sudjelovanje, kao i prvu nagradu za svoju predstavu, koju je napisala i u kojoj je glumila na kajkavskom narječju: "Talijanuš je Domaći." Na kraju srednjoškolskog obrazovanja dobila je rijetku i jedinstvenu nagradu škole za cjelokupno srednjoškolsko zalaganje. Glumila je i u kazališnim predstavama u gradskom kazalištu, najčešće na kajkavskom, a posebno je bila zapažena po ulozi Kate Labudanke u Kolarevoj predstavi "Breza." S dvadeset i jednom godinom, vođena vlastitom znatiželjom, upisala je Teološki Fakultet Matije Vlačića Ilirika u Zagrebu, ali je zbog nedostatka financijskih sredstava bila prisiljena odustati od fakultetskog obrazovanja. Trenutno vodi miran život sa svojim voljenima, mužem i sinom. Barbara uživa u dugim šetnjama prirodom i kao što se može i očekivati, voli čitati knjige i pisanje.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.