Kolumne

četvrtak, 11. siječnja 2024.

CeKaTe | Otvorenje izložbe kontemplacija raspada

 

Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka u utorak, 16. siječnja 2024., u 19 sati otvara izložbu fotografija pod nazivom “Kontemplacija raspada” poljskog autora Areka NizińskogIzložba je besplatna, a može se posjetiti do 9. veljače 2024. u galeriji Modulor (Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb).


O izložbi:
Zaboravljeni industrijski pogoni, tvornice i hoteli, stare kamene kuće, stakleno-betonski mastodonti… Kad uđemo u neko napušteno zdanje, možemo zamisliti njegov davni sjaj, vidjeti sadašnju prepuštenost vremenu, ali i sve mogućnosti oživljavanja. Predstavljamo fotografije koje slave nijemu ljepotu takvih mjesta. Napravilo ih je Sunce i ostavilo svoj trag. U kontemplaciji raspada.

O autoru:
Arek Niziński (1972., Szczecin, Poljska)
Studirao je polonistiku i filmologiju u Krakovu u Poljskoj. Grafički je dizajner i suvlasnik interaktivne agencije LMD.PL. Radi u Poljskoj, živi u Hrvatskoj, u Zagrebu. Solarografija, zapis kretanja Zemlje oko Sunca s pomoću pinhole fotografije, njegova je strast. Svoje radove, koji nastaju čak i godinu dana, izlagao je u niz hrvatskih gradova. Dobitnik je nekoliko priznanja. Njegove fotografije mogu se vidjeti na blogu: https://www.instagram.com/niziur/.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.