Kolumne

četvrtak, 15. lipnja 2023.

Poetsko-glazbeni recital – Goričke večeri 2023.

 




UDRUGA UMJETNIKA VELIKA GORICA

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poetsko-glazbeni recital – Goričke večeri 2023.


S veseljem i posebnim zadovoljstvom pozivamo vas na Poetsko-glazbeni recital pod nazivom ZEMLA TUROPOLSKA koji će se održati u sklopu Goričkih večeri 21. lipnja u 19:00 sati, u Domu kulture Galženica, Trg Stjepana Radića 5.

U programu će, osim našeg Siniše Beloševića koji je zadužen za glazbeni dio programa, sudjelovati i Zbor sindikata umirovljenika našega grada, pod voditeljskom palicom glazbenice Snježane Špehar.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prije našeg programa, u izlogu Područne knjižnice Galženica, možete pogledati izložbu dječjih crteža naše slikarice i ilustratorice Nataše Martinović (Tasshie) kojoj su ovaj put inspiracija bile pjesme autorice Andree Rendulić, pisane za dječju zbirku koja će uskoro ugledati svjetlo dana.

Stoga, dođite ranije da razgledate izložbu i uživate u programu koji smo vam priredili.    

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Radujemo se Vašem dolasku i dolasku Vaših prijatelja!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Udruga umjetnika „Spark“ i  Hrvatska zajednica umjetnika iz Austrije

Mjesec lipanj u našem je kraju prepun manifestacija. Smotre i nastupi folklornih društava, obilježavanje Ivanja, Goričke večeri i mnoge druge, razgalit će srca sugrađana i gostiju, koji će na svoju nisku ugodnih i opuštajućih doživljaja dodati umjetničke izvedbe profesionalnih i amaterskih pojedinaca i skupina.

Udruga umjetnika „Spark“ već više od dvadeset godina održava recital u sklopu Goričkih večeri, ove godine 21.6. u 19 sati u Domu kulture Galženica i recital u susret Ivanja u Novom Čiču 20.6.2023. u 19 sati, u organizaciji s njihovim Društvom žena i Kulturno-umjetničkim društvom. Stiže nam i Hrvatska zajednica umjetnika iz Beča, na čijem su festivalu poezije sudjelovale i naše članice, koje se ne mogu nahvaliti prijemom, festivalom, obilaskom grada i dočekom. Tako smo i mi nakon mnogo godina zatražili sponzorstvo, da im barem nešto pružimo i uzvratimo gostoprimstvo. Besplatan boravak našim gostima, ponudilo nam je Prenoćište „Barba Niko“ iz Plesa, odnosno sadašnji voditelj prenoćišta Silvio Plepelić, kojem i na ovaj način od srca zahvaljujemo.

Ovaj mjesec zaboravite brige, prepustite se pjesmama i pričama naših tradicionalnih i suvremenih umjetnika, koji će bar na trenutke učiniti da zaboravite na dosadnu svakodnevnicu i vinete se u čarobne svjetove našeg stvaralaštva.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.