Kolumne

ponedjeljak, 26. lipnja 2023.

Ljetni književni izazov GKK 2023. | Čitaj knjige i osvoji diplomu i nagradu

 


Gradska knjižnica Kaštela ovo ljeto po deseti put provodi program poticanja čitanja tijekom ljeta pod naslovom Ljetni književni izazov – čitaj knjige i osvoji nagradu. Kaštelanska knjižnica ljetno natjecanje u čitanju uspješno provodi od 2014. godine, a u Ljetni književni izazov se svakog ljeta uključuje sve veći broj djece s područja Kaštela, ali i sve veći broj djece koja u Kaštelima ljetuju.

Ljetnom književnom izazovu mogu sudjelovati predškolci, osnovnoškolci i srednjoškolci koji su učlanjeni u Gradsku knjižnicu Kaštela. Svi oni mogu doći u najbliži odjel GKK sami ili s roditeljima, gdje će ih knjižničarke upisati kao ovogodišnje natjecatelje te će im dati prijavnicu, odnosno Dnevnik čitanja u kojemu će biti upisani svi naslovi koje su posudili i pročitali tijekom ljeta. Po povratku knjige u knjižnični odjel natjecatelji će u Dnevnik čitanja napisati kratak osvrt, a to isto moći će učiniti (ako to žele) i u Facebook grupi Kaštelanko – književni klub za djecu i mlade, gdje će jedni drugima preporučivati knjige za čitanje.

Ljetni književni izazov GKK trajat će od 26. lipnja do 2. rujna 2023. g., a potom će svi oni koji su pročitali deset i više knjiga na završnoj svečanosti dobiti diplome/priznanja, dok će po troje djece koji su pročitali najviše knjiga u kategorijama „predškolci, viši i niži razredi osnovne škole i srednja škola“ dobiti priznanja/diplome i nagrade koje će osigurati pokrovitelj Ljetnog književnog izazova 2023.

Osnovni cilj Ljetnog književnog izazova GKK jest poticanje korisnika i članova Knjižnice, i to posebno mlađih korisnika, na čitanje tijekom ljeta.

Više informacija na 021 226 001.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.