Kolumne

ponedjeljak, 6. ožujka 2023.

Održan sastanak projektnih partnera, projekta „SPORT4CANCER“

 

2. ožujka 2023. Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke sudjelovao je na sastanaku projektnih partnera, projekta „SPORT4CANCER“, putem Zoom platforme. Na sastanku je razrađen plan o odlasku na Mar Menor igre, međunarodni neprofitni sportski događaj za osobe svih dobi koji će se održati u Španjolskoj, regiji Murcia, idealnom mjestu za praksu nautike, vodenih sportova i sportova na plaži, a koji će se provesti u sklopu Erasmus+ projekta „SPORT4CANCER“. 


Na igrama će prisustvovati i sportaši Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, točnije plivači Plivačkog kluba ''Forca'' sa svojim trenerima. 

Cilj ovih igara je okupljanje oboljelih od raka te njihovih obitelji i prijatelja, profesionalnih sportaša i sportaša amatera kao i ostalih članova društva. Ovaj sportski događaj uključuje više od 60 sportskih aktivnosti, natjecanja i izložbi za poticanje sudjelovanja građana koji posjećuju područje Mar Menor. Također, ondje će se održati i kongres na kojemu će se raspravljati o ključnim pitanjima vezanima uz sport oboljelih od raka te će se održati i sportska natjecanja za osnovnoškolce.

Do sada su održane tri "Mar Menor Igre“, koje su polučile veliki uspjeh, a sada se očekuje da će ovo četvrto izdanje nadmašiti sva prethodna, kako u broju natjecanja tako broju polaznika iz različitih zemalja. Sve sportske aktivnosti provoditi će kvalificirani djelatnici - stručnjaci za različite sportske discipline, a bit će uključeni i volonteri.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.