Kolumne

utorak, 14. ožujka 2023.

Drugi internacionalni sportski kamp za djecu s teškoćama u razvoju i mlade sportaše s invaliditetom u Grčkoj

 


U tijeku je parastolnoteniski  internacionalni sportski kamp u Komotiniju, Grčka.  Aktivnosti u sportskom kampu traju  od 13.-15. ožujka, 2023. godine. Na kampu sudjeluje više od 55 djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom te 35 trenera iz Bugarske, Hrvatske, Srbije, Kosova, Grčke, Latvije i Makedonije. Uz sportske aktivnosti, provodi se i  edukacija trenera o parastolnom tenisu. Iz Hrvatske sudjeluju sportaši i treneri Športskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke (Parastolnoteniski klub Rijeka),  Slavonskog Broda (Športski savez invalida BPŽ i Slavonskog Broda) i Velike Gorice (Parastolnoteniski klub Uspon) te budući treneri. 

Provedba kampa je financirana u sklopu projekta  projekta ''South-East European Youth Parasport Exchange'', a  glavni cilj kampa je promocija sportskih aktivnosti, ovoga puta iz područja para stolnog tenisa. Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke sudjeluje kao partner u projektu, a  koordinator projekta je Hrvatski paraolimpijski odbor.

O PROJEKTU

Glavni cilj projekta ''South-East European Youth Para-Sport Exchange je promicanje sudjelovanja mladih u parasportu u Jugoistočnoj Europi. Projekt koji sufinancira EU rješava društvene i ekonomske prepreke sudjelovanja mladih u parasportu kroz razvoj razmjene znanja i iskustava, kao i suradnje u jugoistočnoj Europi. Konzorcij uključuje partnere iz Hrvatske, Srbije, Grčke, Bugarske, Francuske i Njemačke te je sufinanciran iz  Erasmus+ Sport programa EU. 

Više o projektu na : 

https://www.parasports.world/seeyou


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.