Kolumne

utorak, 24. siječnja 2023.

Tijekom siječnja i veljače udruga Ritam misli priprema nekoliko poetsko – glazbenih programa.

Između ostalih poziva vas na poetske poslastice:


25. 1. 2023. S početkom u 19:00 (Rock Art Caffe, Petra Preradovića 24, Varaždin) - IMPULS poeziju u kafiću, predstavit će poeziju dvojice autora koji svojom poezijom govore o svijetu u kojem pronalaze vlastiti put i inspiraciju. Gosti 83. Impulsa bit će Siniša Kolarić Koki i Ivan Goran Žunar. Glazbena gošća večeri poezije je izuzetna glazbenica Vida Dodigović - Vida Vie.



4. 2. 2023. S početkom u 12:00 (ulica Ivana Cankara, Varaždin) – Na kavu s Cankarem. Projekt, ''Na kavu s pjesnikom'', vezan je na obilježavanje Slovenskog dana kulture, koji se tradicionalno obilježava 8. veljače, na dan smrti književnika Franca Prešerna.

Članovi udruge Ritam misli od 2021. godine održavaju program „Na kavu s pjesnikom“ na trgovima i ulicama koji nose naziv po slovenskim književnicima. I ove će se godine, u subotu, 4.2.2023. s početkom u 12:00 održati poetsko – glazbeni program u ulici Ivana Cankara u Varaždinu. Pjesnici i ljubitelji pjesničke riječi će popiti kavu s Cankarom i na taj će se način dati naglasak na Cankarovu prozu i poeziju. U programu će nastupati, uz članove Ritma misli i gosti iz Slovenije; pjesnici i glazbenici iz Ruša te članovi udruge Blagajana iz Vrhnike, rodnog mjesta Ivana Cankara, koji će nam sa svojim programom približiti njegovo stvaralaštvo.

Podijeliti stihove pjesničkih bardova prošlog vremena je svakako produbljivanje međunarodne povezanosti i rušenje svih granica. Književnost je medij preko kojeg autori ispisuju povijest svog vremena i daju, često, jasne smjernice, kuda i kako se čovječanstvo kreće.



17. 2. 2023.
S početkom u 19:00 (kavana Stara vaga, Trg Matije Gupca 61, Varaždin) Maskenbal stihova (Impuls poezija u kafiću 84). Doba karnevala i ljubavi, doba zabrana i skrivenih želja, doba kada je svaki susret radost, svaka riječ novi poticaj.

Dragi pjesnici, ljubitelji igre i pjesmoljupci pridružite nam se na Maskenbal stihova, navucite maske riječi i na trenutak budite netko iz vašeg pjesničkog okruženja (Čiju to pjesmu čitam?).

Svi vi, koji želite biti dio Maskenbala stihova pošaljite do ponedjeljka, 13.2.2023. na e-mail:
ljubica.m.ribic@gmail.com

jednu svoju pjesmu koju će pročitati netko drugi od sudionika. Vaši stihovi bit će na trenutak maska nekom autoru. A vi ćete imati masku nekog drugog autora.

Pročitati pjesmu koju ćete nadahnuti svojom osobnošću je izazov. Biti skriven iza riječi nekog od nas je igra koja otvara nove mogućnosti.

Obavezan dres kod maska na licu, pjesma i pozitiva.

Stavimo maske i budimo djeca, zapjevajmo zajedno… duga repa dugi klin dajte vaše stihove sim, ak ih nete dali mi ih bumo fkrali…

Radujemo se još jednom susretu s vama


P. S. nadamo se da ćemo vas prepoznati...

Dobro nam došli svi vi,  ljubitelji poetske riječi i književnosti, kažu voditelji i utemeljitelji udruge Ljubica Ribić i Milan Novak 


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.