Kolumne

nedjelja, 7. kolovoza 2022.

Molitva svetom Franji T. M. Bilosnića u američkom časopisu

Molitva svetom Franji u Portlandu objavljena na pet jezika i pisama svijeta


Američki multijezični časopis Gobshíte Quarterly
Gobshite Quarterly br. 40., 2022.
, br. 39-40. za ljeto-jesen 2022. godine, čiji je urednik književnik R. V. Branham, sa sjedištem u Oregonu u Portlandu, uz obilje književnih priloga iz svijeta, posebne stranice posvećuje hrvatskom književniku Tomislavu Marijanu Bilosniću. 

Ovog puta časopis, u kojemu se Bilosnić već niz godina javlja redovito, donosi Molitvu svetom Franji, iz istoimene knjige objavljene početkom ove godine na dvadeset pet jezika i pet pisama svijet, a za što mu je Sveti Otac papa Franjo zahvalio i udijelio Apostolski Blagoslov.

Gobshíte Quarterly poemu Molitva svetom Franji donosi paralelno na hrvatskom, engleskom, grčkom, japanskom, ukrajinskom i svahilli jeziku i pismu, u prijevodu Romana Karlovića, Christosa Toumanidisa, Masahiko Otsuke, Vasilija Korkiška i  Lawrenca Kiiru.

Od hrvatskih autora ovaj broj časopisa Gobshíte Quarterly donosi i pjesme poznate hrvatske pjesnikinje Monike Herceg. Za spomenuti je, kako je suradnju hrvatskih autora s ovim američkim časopisom sa sjedištem u Oregonu, u  Portlandu, ostvarila američko-hrvatska spisateljica, esejistica i prevoditeljica Julienne Eden Bušić.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.